Visst är Cajsa så Pia!?

Får denna kommentar av Linda:
Kommentar

Ja Cajsa har en stor portion tålamod. Cajsa är väldigt lugn och hennes lugn smittar tillslut av sig på barnet.
Cajsa är pedagogisk och hetsar inte fram, låter barnet få ta tid. Småpratar om sådant som barnen gillar och på så sätt trollar bort lite av rädslan och obehaget.
Jag vet inte om Cajsa har det nedärvt eller att hennes lugn osv. är något hon sett och på så sett fått med sig från barndomen.
Cajsas mamma är också väldigt lugn. Låter barnet få tid, ser barnet och pratar och bemöter det på ett sätt som fångar barnet.

Första gången jag klippte småfolket satt jag grensle över stolen mot ryggstödet så att småfolket kunde sitta i mitt knä. Cajsa gjorde vad hon kunde och visade sedan hur småfolket kunde sitta bekvämare nästa gång. Nästa gång gick det strålande att sitta själv och prata med kompisCajsa.

Ett tips är att du hälsar på Cajsa på salongen så ser barnet var ni ska gå och var barnet ska bli klippt. Är säker att Cajsa tar den tiden och visar, hon är snällheten själv. Berätta vad som känns svårt. Jag har då bestämt för mig att Cajsas klippmaskin inte är en klippmaskin utan en spännande bil, gräsklippare, raket eller annat skoj.
Eller slå en signal till Cajsa när du bokar tid och berätta barnets svårigheter att gå till frisören. Ofta handlar det ju om otrygghet. Med Cajsa känner sig de barn jag vet som går dit trygga.

Du når Cajsa på detta nummer: 0176- 22 53 00
Det numret går till Hårstället som ligger på Lilla Brogatan 3 vid lilla torget.
Du kan också boka tid via deras hemsida Hårstället.se

Lycka till!

Vi hörs!

2 reaktion på “Visst är Cajsa så Pia!?

  1. Ja visst är det så att hon är lugnet själv när det gäller att få barn att bli trygga i frisörstolen. Kanske hon har fått lite av mig… 🙂 Men mycket handlar om att möta barnet där barnet är och visa att jag är intresserad av just dig! Se varje individ som viktig! Oavsett om det är ett barn eller en vuxen!
    Kram till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *