VARNING hundägare i Norrtälje

För en tid sedan vart vår Alma så sjuk att hon fick tas in för vård.
Hon drabbades av blodiga diarréer och sprang och kissade som om hon hade urinvägsinfektion och kräktes.
Vi fick sedan veta att hon hade inflammation i Bukspottkörteln. På frågan vad hon kan ha fått det ifrån så fick jag svaret att hundar kan få det om de t.ex får tag på en hel svål från en julskinka eller från något de fått i sig ute som gett hunden en inflammation.
Jag drog då mig till minnes att hon och Älva försökt äta något timmarna innan hennes besvär började. Men jag och Angelica var övertygade att de inte han få i sig något av det de ville äta.

Sedan dess har jag bara gått där en gång och då hållit hundarna kort vid just det där stället.
Alma blev frisk och får nu äta dietfoder då hon inte kan äta något fett efter att Bukspottkörteln var inflammerad. Det skulle ta tid innan värdena gick ner till normalt.
Stället där hundarna försökte äta något föll i glömska då jag inte var  säker på att det var just detta som var orsaken.

I söndags eftermiddag började Irma bete sig som Alma gjorde i början, ut och kissade var tionde minut. På natten till måndag sprang hon ut minst en gång i timman och hade diarréer. Hon fortsatte på förmiddagen och jag gick en kort promenad mitt på dagen och hon kissade hela tiden.
Då jag inte själv gick ut med hundarna på långpromenad i söndags så frågade jag de som gått om Irma ätit något.
Fick veta att Irma och Älva kastat sig på något och sniffat som var väldigt intressant. Jag frågade var på spåret dom gjort det och kunde då konstatera att det var på ungefär samma plats som Alma försökt äta något några veckor tidigare.
Att det skulle vara en slump det hela att det får samma symptom efter lika många timmar då det luktat på samma ställe tror jag inte på. Jag tror det är något som gör dom sjuka på just det där stället.

Går du med din hund på motionsspåret och går in i spåret från Utvägen så håll din hund kort tills du passerat papperskor gen på vänster sida. För mellan starten och papperskorgen så ligger det där stället på höger sida om du går in just vid Utvägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *