Välkomna hem Matte & Husse!

Hej Matte & Husse!

Jag har längtat efter er! Igår sa någon era namn och jag sprang genast ut för att titta om ni kom. Men ni var inte där.

Jag har fått en alldeles egen disktrasa!
Den lägger mormor under min matskål så den inte ska snurra runt på golvet.

bild (12)

 

Men oftast ser jag till att mormor får hålla upp min skål. Mormor har varit runt och letat efter en ställning men inte hittat någon.

bild (29)

 

Bli inte chockade då ni ser mig. Det kan hända att jag gått upp något ”semesterkilo”. Jag kom på att Almas dietmat var väldigt god så jag väntade med att äta min tills hon lämnade mat. Då tog jag hennes som en förrätt. Sedan åt jag min egna mat med Alma och Älvas kulor på. Mitt egna torrfoder kan mormor kasta på komposten, det äter jag bara inte.
När jag har ätit min portion mat så har jag tre fyra gånger gått till hundskåpet för att få mig ett par deciliter till av Alma och Älvas torrfoder.
Mormor säger att det blivit en stor stor kula på min mage efter maten. Så då ser jag ut som dig Matte.

Jag har fått barnvagnstränat flera gånger.
På promenaderna med de andra hundarna har mormor tjatat om att vi ska få en minimänniska då vi mött någon som hon känner.
Till mig tjatar hon om det också.
Är det verkligen sant att vi ska skaffa en minimänniska? Skulle inte vi köpa bil? Ni har ju sagt det.
Vet ni hur mycket en mimimänniska egentligen skriker då den är sjuk? Nä jag förstod att ni inte visste. ”Lillan” här har varit sjuk i hög feber i flera dagar, jag lovar er att hon nästan skrikit halsen av sig. Tycker ni om sådant?

bild (11)

 

Jag är trött Matte och Husse! vet ni hur mycket den här mormorn går om dagarna?
Hon går ju fram och tillbaka hela tiden. Kan hon inte vara still?

bild (18)

 

Ni vet jag måste ju följa med mormor var hon än går.
Fast jag är duktig och tittar ner i golvet om mormor kissar i badrummet. Är hon på gästtoaletten tittar jag in i dörren. Så jag är väluppfostrad. Det var väl bra?

bild (6)

 

Men ibland är Alma med in och då blir det som att jag tjuvkikar på mormor för jag får ju tävla mot Alma i uppmärksamhet.

bild (25)

 

Jag försöker vara så nära jag kan den där argbiggan Alma. Men jag ligger på lita avstånd och alldeles stilla.

bild (22)

 

Här om dagen så hörde jag att det var någon på trappan. Jag skällde och mormor skällde i sin tur på mig. Sedan ringde det på dörren. Mormor bad mig stanna inne, men jag slank ut blixtsnabbt.
Där stod en ung brevbärare med ett paket i handen. Jag sprang direkt fram till honom och körde upp min nos mellan hans ben. Inte för att sniffa för jag höll nosen kvar där länge.
Mormor sa lite besvärat: Hon gör så där för hon letar efter bollar?
Då vred sig killen lite besvärat och mormor fortsatte: Hon brukar sätta bollarna där på oss!
Då letade jag snabbt fram en tennisboll och skulle trycka upp den i killens skrev.
Mormor såg vad som var på G så hon kastade sig emot mig som hon skulle göra en räddning i fotbolls VM och tog bollen av mig. Hon slet ut den ur min mun!
Killen sa: Det är nog bäst jag går nu!

bild (24)

 

När Charlotta kom så berättade mormor vad som hänt. Charlotta skrattade och sa: Men mamma sa du att hon letar efter bollar där hon stod med nosen i hans skrev!
Jag håller med Challan att mormor gjorde bort mig där, det är ju tennisbollar jag letar efter.

Här om dagen hittade det där Hjärtat, som mormor kallar honom, en tennisboll som legat ute under vintern och saftat till sig. Det var riktigt roligt att slakta bort skalet från bollen.
Mormor såg inte humorn i det.

bild (27)

 

Jag ville gå ner till carporten samma dag. Mormor gick med mig. Jag tog med min pinne upp på altan. Den slaktade jag också sönder bit efter bit på olika platser på altan. Det var riktigt roligt! Men mormor såg inte humorn i det heller, tråk mormor.

bild (26)

Mormor bakade bröd en dag och det var så gott att få nybakt med smör på. Så lite bra är hon iallfall, ibland.

bild (10)

 

Jag har haltat ibland med vänster bakben. Jag springer och så men rätt var det är lyfter jag på bakbenet. Jag lovar att massor av människor har rotat i mitt bakben, kollat, klämt, tryckt och dragit, men jag reagerar inte på det.
Inatt så låg jag och slickade på tassen. Idag tog blinda mormor fram en stark lampa och kollade in trampdynorna. Sedan tog hon fram en pincett och slet i trampdynan för att ta bort en eventuell liten sticka. Jag tror inte hon vet vad hon gjorde.
Mormor har gett mig massage på bakbenet, höft och rygg ifall att jag skulle ha sträckt någon muskel. men det är lite lurigt för det kommer och går det här.
Idag har mormor bestämt sig för att jag ska vara stilla och vila. So boring hon är!

bild (35)

 

Första natten låg jag fint i en korg och sov nedanför mormors säng. Nästa natt tog den där bitchen Alma korgen. Sedan dess har jag legat hos mormor i sängen. Innan mormor somnat så har jag legat i fotändan. men så fort hon sovit djupt har jag buffat på mormor så att jag kan lägga mig på hennes arm istället.

bild (2)

 

Har mormor varit på väg att lägga sig bak i ryggen på det där Hjärtat så har jag fått göra en rivstart mitt i natten och kasta mig emellan. Jag vill ju ha mormor för mig själv!
Sedan har jag läst något i DOGGY-Bladet om att människor kan bli flera om dom ligger för nära varandra. Och jag tycker gott att det räckt om mormor och jag låg i sängen, några flera än han den där Hjärtat vill jag inte ha dit.

bild (9)

 

Jag lääängtar verkligen efter er nu!
Jag lovar att vi ska ha pusskalas när ni kommer! För ni har väl längtat efter mig också, eller?
Har ni köpt mig någon fin present där borta i Alladin-landet?
Love you!
Puss och Kram Kakan <3

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *