Vad lider jag av?

För drygt en vecka sedan köpte jag ca: 17m tyg, 11m vitt, 3m blått och 3m rött + en massa bord.
Vad jag ska med det till?
Sy påslakan.
Ja du läste rätt. Anna frågade vad jag skulle göra med tyget då hon var här. Jag svarade att jag skulle sy påslakan. Anna svarade: Men Bettan! Påslakan köper man, man syr inte det! Varför ska du sy när du har så lite med tid? Nu är du tokig!
Jo så är det nog.

På ICA var det extrapris på frukt idag. Jag köpte hem lite.
unnamed (93)

Vad jag ska göra med det?
Äta? Nej.
Jag ska skala och ta bort kärnhuset, skiva upp det i bitar och frysa till smoothiemix.
Nu när jag kom hem så ångrade jag mig nästan lite, men på affären kändes det som en toppenidé.

I påskas då jag skulle rimma lax var jag på affären för att köpa laxfilé.
Kan du tänka dig att där låg hela laxar och kostade 40kr mindre per kilo än den färdigfiléade.
Ett kanonpris ju!
Jag köpte hem två. Varför just två vet jag inte. Förmodligen för att det var ett riktigt klipp i min värld.
Redan i kassan började jag ångra mig. Jag har ju aldrig filéat från en hel fisk mer än strömming, men den drar man ju bara av ryggraden ifrån. Det är Hjärtat som får filéa, men har var typ inte här utan bortrest någonstans.
unnamed (42)
Att ta bort ben så den blir helt benfri kan jag ju på mina fem fingrar då det alltid måste göras när filé köps.
unnamed (33)
Att ta bort skinner brukar gå bättre än det du snart ser på kortet. Jag brukar inte ha kött kvar.
unnamed (32)
När första fisken tittade mig i ögonen så vart jag blödig. Skulle jag stycka upp fisken som en kallblodig mördare? Kunde vi inte transplantera lite organ till Laxen och laga den för att sedan släppa ut den i havet. Som båda laxarna glodde på mig.
unnamed (41)
jag tog mig en titt på gälarna, det ska man kolla har jag sett då Hjärtat kollar upp vad jag släpat hem. Där syns det om fisken är färsk eller inte, gälarna ska vara röda, mörkröda (tror jag att det var).
unnamed (34)
Jag tyckte jag skar halsen av laxen kallblodigt när jag drog dit kniven. Men hur skulle jag klara detta utan att ha mer än halva fisken kvar på ryggbenet? jag var darrig på händerna då jag startade och då jag kom i mål.
unnamed (40)
I det här skedet bröt svettdropparna fram i pannan och det rann som ett vårdike under armarna.
unnamed (39)
Detta kanske inte var mitt kall. Det vart på tok för mycket enligt mig kvar på ryggbenet.
unnamed (38)
Jag borde ha kastat detta rens i grytan och kokat fiskbuljong av det till en bra stomme till fisksoppa. Sedan skrapat av köttet till hundarna. men att se kokta fiskögon gillar inte jag. Jag minns allt för väl hur alla kokta smålöjor glodde på en i massor när jag var barn. Inte lätt att äta då man blir uttittad av vitnande ögon. Ibland när jag hovade upp löja, sik, eller någon annan fisk med hålsleven fick man med ett öga som lossnat på tallriken, inte fräscht tycker jag. Men det var på den tiden man höll sig smal. Kanske skulle koka upp ett par ögon och ha på en tallrik bredvid mig när jag äter.
unnamed (38)
Förlåt fiskarna för att jag nästan skändade er med min okunskap.

Varför är jag så här?
Varför får jag så knepiga infall?
Vad lider jag av?
Jag är säker att just du sitter på svaret och kan berätta det för mig!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *