Urk måndag & köpta Köttbullar

Den här dagen började och slutade inte roligt. Nåja, den är inte slut än.

Som så många mornar så ser jag en av minifolket som säger glatt till mig: Hej Elisabeth! Jag har redan klätt på mig!
Det kan låta väldigt bra till en början att denna minifolket klär på sig direkt efter att den vaknat.
Men det finns ett men naturligtvis.
Jag svarar alltid: Hej! Jag ser att det hänt en olycka!
Olyckan är att denna av minifolket kissar på sig då den sätter på sig kläder det första den gör när den vaknat. Så vi får gå in och klä av och duscha av, sedan sätta på nya kläder.
Jag har förklarat 100-tals gånger att alla människor går upp direkt på toaletten är de vaknar.
Skälen att ha kissat på sig är många: Jag kände inte att det kom! Det bara kom! Jag ville klä på mig först!

Imorse när jag traskade efter minifolket in i badrummet vart jag blöt om fötterna. När jag skulle dra av strumporna var de lika blöta som om den just stått i hundvattenskålen. Minifolket berättade att det var en pöl inne på ekgolvet.
Jag gick för att titta, jag såg blöta fotspår genom hallen, del av köket, del av matrummet och hela minifolkets rum och till sist en pöl.
Det var bara att börja våttorka golvet, ta ner en hundbädd som minifolket gått över till tvättstugan.

Sedan har dagen varit som så att minifolket inte lyssnat på mig. Det har från en av minifolket varit mycket aga mot den andra. Synd om detta barn som inte förstår när jag frågar om det finns något annat sätt att slå eller göra illa då man vill visat ovilja eller att man tycker den andra gör fel etc. Minifolket säger: Men vad ska jag göra då?

Åkte och dumpade av ett minifolk på dagis och handlade med den andra och ”Lillan” imorgon 10 månader (tiden går så fort, Lillan var 9-10 veckor då hon kom hit).
Där fick jag ett infall då jag såg köpta köttbullar. Jag köpte 2kg. Jag vart som less på att minifolket inte gillar och är ovana vid hemlagat. Ena har frågat efter makaroner och köttbullar. Då jag sagt att vi ju ätit det så gills inte mina hemrullade köttbullar. Det petas i min mat, det sägs att de inte tycker om, det lämnas massor av mat etc.

Jag tror det var tredje gången i mitt liv jag köpte köpta köttbullar. Nu har jag klivit över en för mig stor fet gräns.
Första gången jag köpte det var till en kompis som skulle vara barnvakt till mina barn. Det var under lunchtid så hon bad mig köpa lunch. Jag frågade vad hon ville jag skulle köpa och det var makaroner och köttbullar. Jag försökte få skicka med hemrullade men det gick inte för sig. Det var ca: 17 år sedan. Sedan har jag för drygt 10 år sedan köpt då Mikael skulle på Hajk och det uttryckligen stod att det skulle vara 1kg köpta köttbullar.

Jag skämdes i dag med då jag skulle betala.

bild (44)

 

Kvällen har nu slutat med för mig skärande hjärta och dåligt samvete.
När en av minifolket kvällskissat och borstat tänderna så får den en napp över natten. Idag hade vi dessutom köpt nya nappar. Nu larvade denna av minifolket sig väldigt under tandborstningen och sprang ifrån ett par gånger så att jag ledsnade.
Jag måste ju hålla på det som är sagt så det vart ingen napp.
Som denna av minifolket har vrålskrikigt, vädjat, skrikigt och grinat hysteriskt. Det har känts i hela min kropp att jag lidit med denna av minifolket. Jag har förklarat att jag inte kan ge napp då jag sagt nej och att den kanske kommer ihåg detta imorgon då tänder ska borstas.
Nu har denna av minifolket somnat. Om ett par timmar kommer denna att komma för att sova med mig som nästan varje natt. jag kommer att lägga en napp på hyllan i mitt sovrum då jag oftast får gå upp och hämta snutte, gossedjur och nappen som denna har tappat under natten.

Jag är så elak idag, känner mig så fast jag vet att jag måste.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *