Tungt dygn – Gladde mig själv

Det har varit ett kämpigt dygn!
Jag trodde jag var en superwomen och vart kaxig som en tonåringsbrud med allvarliga PMS-besvär och hormonrubbningar.
Jag fick ju för mig att jag var lite klen igår förmiddags och är ju inte den som vill käka piller, även om det är pillerillos i onödan. Jag beslöt mig för att hoppa över kl.12 tabletten. Den där ”lilla” värken skulle väl vilken småunge som helst klara av.
Jag sa till mig själv: Är du man eller mus Bettan?
Jag svarade mig själv: Jag är ingen mus, jag är en man!

F-n Amalia vad jag fick lida för den kaxigheten i ett dygn innan pillerillosarna tog fart igen!
I morse efter att ha legat och kastat mig fram och tillbaka under natten så ledsnade jag och gick upp. Jag hasade fram i fårskinnstofflorna med rövhäng på pyjamasbyxorna, håret stod i ruffs som efter en het natt.
Jag kände mig rackarns deppig, less på s k i t e n. Jag har som känt så ofta senaste tiden att jag behöver en paus, livet kan ge mig en räkmacka att glida runt på ett tag tycker jag.
Då kom jag på att jag skulle ta fram de fina sakerna jag köpte på semestern till mig själv i ett snällt ögonblick och titta på. Det borde pigga upp mig en smula eller två!

Jag satt och strök över de fina svarta slevarna jag unnat mig själv då alla gamla var utnötta och vansinnigt fula.
Jag tog plastkniv-tårtspadarna i handen och test högg, fin fina saker. Blir fina att ta paj, kladdkaka, annat smått och gott jag gör i teflon/silikon-formarna.
Nagelborsten provhöll jag i handen och kändes hur den skulle kännas. Just nagelborstar har jag fått skunk på, köpt HUR många som helst. Alla har efter två gångers användning sett ut som om jag åkt skridskor med dom, sett ut som en ruffsig igelkott med hårsäcksinflammation. Jag kastade min gamla för ett år sedan, den hade hållit sin form i flera år, såg ut som ny. Det var bara att jag fick för mig att jag var snuskig som hade den kvar trots att den ibland fick sig ett klorinbad med tillhörande badanka. Sedan dess har jag inte hittat en enda som klarar mer än två gångers användning, jag har testat massor av modeller och fabrikat. Nu tror jag stenhårt på den spanska nagelborsten.
Mellanrumstandborstarna köpte jag för min tand. Anna kom in i badrummet en dag då jag stod och köttade med en liten borste i munnen. Anna överöste mig med frågor innan jag hann svara: Vad gör du? Använder du den där i den onda tanden? Gör inte det där galet ont? Här hann jag nicka innan Anna fortsatte: Är det där verkligen så bra?

Så efter att ha tittat på alla dessa fina saker jag så snällt unnat mig själv vart jag ju på ett strålande humör och deppigheten flög sin kos snabbare än tåget.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *