Träningsvärk – Tack Sofia & ni andra!

Igår då jag dammade sovrummet så tänkte jag: Jag har trots allt tur som inte får sådan träningsvärk så ofta! (visst har jag haft några gånger så att jag inte kan gå, men ändå)

Jag skulle nog inte tänkt så igår. Idag är den här träningsvärken, Välkommen!

Jag har nu för sjuttioelfte gången tagit upp det här med träning. Jag tycker om det. Jag mår bra av det. Men jag anser mig inte ha tiden. Då jag blir för mycket efter här hemma så då slutar jag träna med tanken: Jag ska bara fixa klart här hemma och sedan tränar jag igen! Det blir inte så.

Men nu har det tränats i en och en halv vecka minsann. Anna och jag. PT:n och jag.

Jag och Anna började en söndag. En halvtimmas cykling. Den första cyklingen var enkel och inte speciellt krävande, lätt lätt cykling skulle jag kalla det. Efter det gick vi och körde Core. Det skulle jag inte vilja kalla lätt. Nej där sög SnyggLinda ur alla krafter ur min lekamen och lämnade en träningsvärk i magens sidomuskler som inte var en lek.

bild (43)

 

Efter det så hade jag och Anna en välbehövlig vila, för mig, tills torsdagen kom.
Då körde vi något som hette SH´BAM.
Jag hade inte en aning om vad vi skulle göra eller vad SH´BAM betydde.
Det visade sig att vi skulle dansa. Ja jäklar i min lilla låda.
Jag gick stenhårt in för att bara försöka klara av fotstegen, ha fotbladet i golvet och på rätt ställen. Det gick så där. Att ta med sig armarna i detta läget var inte att tänka på. Hade jag gjort det hade Anna fortfarande stått för att försöka trassla ut min kropp.
I mitten av detta danspass kändes min ryggrad som ett utslitet torrt resårband som knastrade sönder då jag drog i det.

bild (11)

 

Sedan var det fredag och vilodag och Studenternas glada dar!

På lördagen så stod säsongsavslutning på PT:ns lördagspass i spinning.
Någonstans där i Champagne-ruset på fredagen lovade jag hänga med och köra ett mördarpass. Jag cyklade så benpiporna slog frivarv inne i höften. Svetten lackade vill jag lova.

bild (16)

 

På söndagen var det dags att gnida musen mot sadeln igen. 30 min cykling stod på schemat. Här fick både jag och Anna bekänna färg då Elin lotsade oss igenom passet.
Efter det väntade en pigg och alert SnyggLinda i träningssalen för 30 min Core. Hard Core skulle jag kalla det. Jag var så slut efter det så jag kände mig som en asfaltsvält kört över mig.

Måndagen kom och även här var det fredagens Champagne-rus som satt mig i sadeln för 1.5 timmars spinning. Dra mig baklänges vad PT:n tog mig over the edge.
Jag cyklade så tarmluddet vände sig åt andra hållet i vinddraget.
Undrar vad han gick på den dagen med så mycket energi. Det var då jag såg nyduschad ut.

bild (6)

 

Igår var det sedan dags för Sofia att sätta piskan mot min lekamen. Jag gick på ett pass som hette Functional M. Undrar vad M:et står för? Inte kan det vara medel iallfall. Ett roligt pass med kondition, styrka och balans.
Har du fått mjölksyra i vristerna någon gång?
Det har jag! Väldigt mycket mjölksyra! Trodde inte det var möjligt att få det just där.
Igår skulle jag ha superlimmat sugproppar under fötterna som sög fast mig i skorna. Sedan haft en i-läggsula av bly i skorna för att hålla balansen. Du vet att jag knep så hårt med tårna i skorna att nu har jag fem hål på undersidan av varje sko. Tånaglarna grävde likt en hungrig grävskopa i skosulorna för att jag skulle kunna hålla balansen.
Idag säger jag: Min mage! Mina nyckelben! Mina axlar! Min rumpa! Min nacke!

Mina muskler är i uppror. Tacka f-n för det! Hur skulle jag själv känna att bli väckt med en skräll när jag sover som bäst och har legat i koma typ de senaste åren?
Ja jag skulle nog knappast knata upp och göra en kontinental frukost med ett leende på läpparna och med en frisyr där inte ett hårstrå låg fel.

Men satanigatan vad jag svettas. Det rinner svett från mitt hår.
Efter varje pass känns svedan i ögonen som om jag dykt med öppna ögon i Dödahavet.
Jag funderar på att låta mina ögonbryn växa ut till sin naturliga look. dvs. som ett Mc Donalds M, 3cm brett. Dom fungerar som en svettspärr och kan ta mycket vätska. Jag vet för innan jag började plåga mig själv med att dra upp de grova könshåren ovanför ögonen så när jag hade badat tog jag alltid pekfingrarna och drog från mitten och utåt, då rann det en flod av vatten längst sidorna på mitt ansikte.
Mina ögonbryn börjar bli igenväxta som ett orensat grönsaksland där tistlarna fått fotfäste. Så kanske jag ska låta dom bero.

bild (18)

Igår sa Anna: Helvete vad du svettas!
Så har det blivit sedan ca: 1 månad.
Bara jag ska lägga i en torskfilé i grytan med kokande vatten så börjar jag svettas i huvudet av den ansträngningen.
Att dammsuga den ”lilla” äkta mattan under matsalsbordet får floder att rinna i mitt ansikte.
När Angelica och Jens var i Aladin-landet hämtade jag ett bord och stolar de köpt på en konkurs- aktion.
Jag bar upp bord, stolar och matta en våning upp och kände hur varm jag vart i huvudet.

bild (9)

Jag skruvade ihop bordet för att vara snäll.

bild (14)

 

Bara att skruva i de åtta skruvarna fick svetten att rinna efter kinderna.

bild (2)

 

Du fattar säkert att jag öppnat dörren och sagt: Välkommen klimakteriet!
Men det tänker jag inte tjalla för någon mer om än Anna. Ja jag sa nog allt till Sofia igår men jag räknar iskallt att de tiger som muren.
För om jag låter bli att tala om den lilla detaljen att jag svettas för ingenting nu i huvudet så kommer alla tro att jag är så fit och har sådan kondition att en elitidrottsman skulle vara avundsjuk.

Fast jag gillar att ha träningsvärk och instruktörer som piskar mig genom passen.
För när jag nu går här i pyjamasbyxorna och en stor stor tröja så känns min kropp så fit och vältränad.
Detta händer varje gång.
Jag njuter av att känna mig så muskulös tills jag hasar mig in i badrummet och klär av mig innan duschen.
Då ser jag att det bara var en känsla.
När tröjan åker av så ligger Barbapapporna kvar och dinglar på min mage. Gäddhänget ser fortfarande ut som en spinnaker till en 50 fots segelbåt. När trosorna åker av så åker hängröven nästan ner i golvet och jag får hålla i mig i handfatet för att inte tippa bakåt. Låren är fortfarande fulla med celluliter, fram som bak och ser ut som om jag glömt en skärbräda i plast på spisen med plattorna på full kräm i 30 min. Bubblor stora så att tuggumi- tillverkaren av Hubba Bubba skriker av avund.
Stora badrumsspeglar är verkligen överskattade tycker jag!

Trots allt detta så blir jag glad av att träna. Jag mår bra av det. Jag mår bra av att slita så hårt att jag tappar min malande hjärna för en stund. Min kropp mår bra trots att den inte uppvisar någon fit-sida. Jag har kul!

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *