Tips från DUPLO-coachen

Imorse tänkte jag vårskövla mina ögonbryn. Jag hann dra bort ett könshår, jag menar ett rackarns tjockt och långt ögonbryn, sedan ringde yngsta dottern: Hej! Vi är på väg över! Jag har bara klätt på barnen så vi kommer snart! När dessa ord bevittnas av min trumhinna så kastade jag mig likt en handbollsmålvakt i duschen så jag skulle få duscha utan kottar som vill leka i vattenstrålarna. Inte så att jag inte unnar kottarna det, jag hade en tandläkartid att passa. Jag hann precis klart. 

Alvar kom inspringandes så glad. Han tog fram DUPLO- lådan, släpade den in i köket från barnrummet och i sin glädjedans välta ut allt DUPLO på golvet.

Nu var det nog det jag behövde, en utvält DUPLO-låda på köksgolvet för att ta tag i det jag länge tänkt jag behövde ta tag i, nämligen rensa ur sådant ur lådan som inte var DUPLO. Fast först behövde denna kotte mig.

  
En kotte som vart så glad att se mormor. Ja mitt hjärta svämmade över<3

Jag hjälpte Alvar med lite frukost och sedan var det daga att dejta tandläkaren. 

Jag hade glömt mobilen hemma och åkte hem för att jag och Jennsan skulle höras då vi var klara på var sitt håll för att sedan gå och fika. 

När jag kom hem tog jag tag i det här.

  
Jag såg att en ny DUPLO-låda av något slag måste införskaffas. Denna köpte jag bara för att förvara DUPLOt i när barnen slutat leka med det. Sedan har barn som kommit hit fått leka med det så lådan har använts. Nu såg jag att den var trasig och därmed lite farlig för kottarna.

  
I en leklåda, Legolåda, DUPLO- låda mm. blir det en massa smuts, hår och damm. Jag har testat under min karriär som DUPLO/Lego-plockare testat att ha hårfönen för att få bort damm och hår. Det bästa sättet är dock att använda mänsklig kraft och blåsa bort det från varje bit. Skulle kunna säga handblåst DUPLO;)

  
Mellan 1-2 ggr/år har jag under användandet av dessa plastbitar stoppat DUPLO och Lego-bitar i BH-påsar och kört dem rena i tvättmaskinen. Det raslar lite men är värt det. Jag har även testat att hälla allt i badkaret och tvätta för hand. Det tar ett tag innan allt torkat, det måste röras runt då och då. Det var tips från DUPLO-coachen det.

Det var en del som inte hörde hemma i lådan.

  
Efter städandet av låda behövs det dammsugas så då blir det automatiskt gjort:)

Jag hann diska och plocka iordning, handla innan Jennsan hörde av sig.

Charlotta jobbade och gjorde en fin fjäril till mamma<3

  
Efter fika väntade det barnvakt till Kottbröderna. Angelica skulle till Tova på Naprapatlandslaget. Jag, Todd och Alvar gick till gruppträningssalen på NTC. Alvar lekte med en boll medan Todd somnade i min famn.

  
När vi kom hem hit så lades Alvar. Todd käkade och somnade. Jag vilade benen och Angelica behövde hämta ett par paket på ett par olika ställen. Jag tyckte jag hade ett guldläge med en sovande Todd i vagnen bredvid min säng. 

  
Han sov lika lång tid som det tog för Angelica att köra ner för gatan. Jag sjöng, spolade vatten i kranen (barn gillar ljudet), vi gymmade, låg på mage, vi gungade, bytte till torr blöja, vi stod, vi lekte i badrummet (många barn trivs just i badrummet).

  
 Vi pussades (jag pussade honom), jag försökte roa med en selfie.

  
När sedan matklockan började ljuda likt en fabriksvissla så ringde jag upp maten och då var Angelica vid Norrköp så ”räddningen” var nära.

Sedan har inte den här mormorn gjort mer än fodrat hundar, plockat iordning, ätit, diskat och tittat på TV. Den här mormorn tycker allt är trist på TV, hennes ganska nya hobby, hon saknad sitt House of Cards hon.
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *