Tipptopp för en mamma

Jag har lyst med min frånvaro och få kort har blivit tagna. Allt detta för att jag som mamma haft alla här hemma i omgångar, tillsammans och andra omgångar hela helgen. Sedan låter jag ju småkottarna låna min telefon när dom är här eller jag där.

I fredags hämtade jag Enya på förskolan. Sedan hem och duscha henne och börja med maten. Mikael och Josefin kom hit efter jobbet och sov över. Angelica smsade och sa att de också skulle komma. Så då ringde jag Hampus och sa att han också kunde komma och äta. Charlotta jobbade och Philip var i Uppsala. Det fick bli enkelt med taco-kväll och fajitasquorn till mig och Janne. Kottarna käkade en andra middag, mest grönsaker och även massor av gräddfil för Enyas del. 

Småkottarna var slut efter kvällen då lekmorbror Mikael och lekmoster Josefin busat och jagat barnen så de kiknade av skratt. Jag har aldrig sett barnen så uppspelda tillsammans tidigare. Vi vuxna skrattade också gott. Inga kort då min mobil låg någonstans på golvet och youtubeklippet fem små apor eller huvud, axlar, knä och tå spelade på utan publik;)

  
Gladast i lördags var nog Älva då hon upptäckte att Mikael och Jossan var kvar:)

  
Philip kom hem från Uppsala och jag hade då bjudit hem alla på middag. Philip hade med sig en stor skål med godis.

  
Mellan matlagning och innan det skulle in i ugnen så frågade jag Alma om hon ville sträckta på ryggen, hon var inte svår att övertala. Jag sträckte på ryggen i 7 min, Alma sträckte nog minst på ryggen 70min.

  
Hampus och Jens kom en stund innan vi skulle äta. När vi är så många brukar jag göra mat i ugnen. Det vart laxladagne och då den är lite stark så gjorde jag en laxpastasås med lax till småkottarna.

  
Philip jagade Enya runt matbordet till hennes förtjusning efter middagen.

http://youtu.be/eRq8SCzpCPE
Mikael och Josefin åkte hem till Nacka. Småkottarna åkte hem med sina föräldrar och som tur var fick mamma Bettan ha Philip hemma över natten:) Första gången han var hemma denna termin då vi var hemma. Han var hem då vi var på Bali.

  
Janne lekte restaurang och piffade upp min Zero med citron, rart iallafall.

  
Idag var vi bjudna till Angelica, Jens och Alvar på vad jag kallade Instagramfika;)

  
Alvar var konsentrerad med min telefon;) Morfar försökte få kontakt men icke sa nicke. Morfar är dissad sedan vi varit på Bali. Alvar är mer än svårflörtad. Han kände inte igen Janne då han var så brun och det har suttit i. Tycker synd om dom båda.

  
Innan fikat stod jag och tittade på Angelica och Jens hylla. Mycket små fina saker.

  
Godfika.

  
Här kan du se samma motiv men fotad av Angelica. Skillnad eller hur?

Efter detta smaskiga fika åkte vi 100m till Charlotta, Hampus och Enya för att titta på Enyas nya rum. Så här glad var Enya över sin tapet:)

Charlotta är snart klar med att inreda Enyas rum, det blir så mysigt och fint. Charlotta är duktig och pysslig.

Enya gillar sin myshörna jättemycket och sitter där gärna. Jag  vet att en sänghimmel ska upp ovanför och en tallrikshylla att ha böcker i bredvid på väggen.

  

Jag och Enya myste i hennes hörna. Jag myste massor när hon lade sin lilla hand på min arm och satt så länge lutad emot mig. Det är kärlek det!<3

  
Mysigt att sova i eget rum. Här ska det upp en liten hylla, ett rådjur och en vägglampa på väggen.

  
En hylla att ha leksaker i och mycket mycket annat i rummet.

  
Philip var kvar hos Angelica en stund och Janne hämtade honom senare. Vi käkade och drack en kopp kaffe innan jag körde Philip till bussen.

Vilken helg! Underbart att ha alla hemma samtidigt, då mår jag som mamma/mormor/svärmor och käresta bäst, alla samlade under mina ”vingar”.

Längtar tills nästa helg då min ”lillfjutte” kommer hem igen! ”lillfjutte” var ett namn Philip fick när han var riktigt liten men som vi inte använder så ofta.

Vi hörs 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *