Tack Hjärtat – Tack Angelica – Thanks office!

Vilken fantastisk dag jag hade igår!
Det tog ett par timmar men sedan åkte axlarna ner 30cm och jag bara var.
Jag bloggade till dig, en stund, sedan ritade jag. Så underbart att bara sitta och bara rita. Det var längesedan jag hade den tiden och den ron att göra det. Jag älskar att rita!
Jag ritade av en del på kontoret. Sedan gav jag bort dem till ekonomichefen.
Jag hoppas att de avritade kan ta det med glimten i ögat. Jag ritade av dem i stil som jag ritar av mig själv, med självironi.

Utsikten från 16:e våningen fanns det inget att klaga på

Jag träffade flera på kontoret som jag inte mött tidigare.
Phillip was really fun and showed off and danced. He’s really funny sense of humor, my style of humor. I laughed and lot. Nice guy. Wanted to give him a hug before I went, but I did not dare.
Sofia var en väldigt mysig och go kvinna, jag gillade henne. Glad och käck!
Frida och Sandra var två glada tjejer. De hade varit (”som tanter”) och tittat på Justin Bieber kvällen innan och var kvar i den bubblan. Det var roligt och charmigt att höra deras berättelse.
Jag träffade som sagt var flera, men det var dessa jag hade mest kontakt med.

Vi gick och käkade lunch med Sofia och Roland på Fazer. Jag kunde välja mellan att äta endast från grönsaksbuffén eller tillagad mat och grönsaksbuffén. Jag valde båda.

Allt var jättefräscht och gott. Men jag skulle ha varit nöjd med bara grönsaksbuffén för den var riktigt god.
Sedan tog vi en kaffe på verandan där och satt och chillade en stund. Riktigt mysigt. Fast då kröp det i kroppen en stund och jag tänkte: Ska vi inte gå tillbaka nu och jobba!
Sedan kom jag på att jag har ju inte bråttom någonstans och slappnade av en smula.

Det gick ett par timmar och sedan var det dags för eftermiddagsfika. Jag hade bakat en citronkaka som är som en kladdkaka. Den uppskattades. Jag hittade ett par soffor då som jag spanade in. Under fikat var det lite romantiskt då Hjärtat lade armen om mig. Mitt hjärta rusade i bröstkorgen, fjärilarna rusade i magen (du vet att jag tycker det känns lika som att bli riktigt skitnödig), men jag mös där jag satt i soffan och drack mitt kaffe och kände mig skitnödig;)
Jag ritade mest hela tiden och gjorde så efter fikat igen.
När jag trodde att dagen var till ända så försvann Hjärtat på ett möte som Inte var 5min.
Tiden gick och jag satt där ensam (inte riktigt, men det låter mer dramatiskt) på min kontorsstol och rullade tummarna efter att jag städat av det skrivbord jag suttit vid. Det var så tyst och ensligt att jag undrade om jag var den enda levande kvar på jorden.
Jag funderade vad jag skulle göra i min ensamhet. Det var då en påtvingad abstinens efter husmorssysslorna kom. Jag började torka av köksbänken, under alla maskiner, diskade, travade rätt i diskmaskinen, tog hand om soppåsen som var över överfull. Delade upp den i tre påsar.
Efter det så drogs jag som en magnet till de där sofforna som jag upptäckte fanns vid fikat. Jag bullade upp med kuddar och lade mig tillrätta. Spelade lite på mobilen. Just som jag bokat en dejt med John Blund så börja jag höra röster och förstod att mötet ”redan” var slut. Men John Blund drog hårt i mig och det var tunga ögonlock som var i mitt ansikte då Hjärtat kom och sa att dagen var slut och det var dags att åka hem.

Det var nu Hjärtats intjänade poäng höll på att ryka, alla på en gång!
Han hade ”missat” att det som nu stod på agendan var middag och ett glas vin. Han vart liksom överraskad då jag nämnde det. Mitt ansikte mörknade och solen gick i moln skulle jag kunna säga. jag hotade till och med att radera hans ledande poängställning.
men för den här middagen fanns ingen plan och vi bara hoppade av tunnelbanan i Gamla stan. Vi letade efter ett ställe medan regnat började smattra och gick in på en pub för att äta deras pub-meny.
Men vi väntade på att få ett glas rött så ”charmade” min min middagsdejt mig ”verkligen”

Så jag satt där som en ensam vattenalkis med mitt vattenglas och stirrade in i Miss Mac.

Under tiden jag var och pudrade näsan så hade en diskhandduk kommit in på min plats.

Klart jag vart orolig att Hjärtat gjort upp med personalen att jag skulle diska av notan. Jag undrade vad det här var för dejt egentligen? Var det för att det vart ”överraskande” att vi skulle äta på vägen hem och ta ett glas rött? Skulle svinhugg gå igen så jag inte skulle komma med sådana ”överraskningar” igen?
Men det visade sig att detta var min ”servett”, jag förstod sedan att den ”behövdes”.

Sedan kon rödtjutet in och då fick Miss Mac maka på sig. ja, jag tror att hon till och med fick hoppa ner i väskan.

Jag beställde in något med kyckling. Det måste ha varit en embryo-kyckling i mackan. Den var liten men naggande god. Två tuggor så var den väck, á 90kr. Då förstod jag varför jag behövde en hel kökshandduk till den ”enorma” måltiden.
Att Hjärtat behövde en så stor ”servett” gick inte att ta miste på då hans macaroni cheese gled in på bordet. jag lovar, han rapar än.

Det är inte en högaffel han fått att äta med. Det är en vanlig gaffel storleksmässigt.
Jag tror att jag ska tillverka sådana här. Jag menar lite makaroner, ost och kryddor ca:1dl för 70 spänn. Jag kommer att skratta mig harmynt till banken.

På tunnelbanan så var det en kvinna i min ålder som inte ville flytta på sin väska då vi skulle sitta. Hon gestikulerade att vi skulle gå någon annanstans. Men Hjärtat stod på sig och sade att vi var i sällskap. Vi satt och småpratade och då häxan Hiahia skulle kliva av så förklarade hon på engelska att hon tyckte vi INTE skulle åka tunnelbana och stinka alkohol. Hon talade också om att ska tunnelbana gjorde man inte då man luktade illa och hade druckit en MASSA alkohol.
Jag sa vänligt: I have been to dinner and drank ONE glass of wine!
Men tantaranta fortsatte och jag vart förbannad till max, från 0-100 på 0.05/sek och ropade efter henne så hela vagnen hörde då hon stod vid dörrarna: Do you think you smell so good!
Jäkla glädjedödare!
När vi klivit av och stod i rulltrappan medan jag fortfarande hade adrenalinet pumpande i ådrorna så sa Hjärtat: I tunnelbanan är det ingen idé att ens reagera över sådana människor. För just i tunnelbanan är det så mycket konstiga människor.

På vägen hem så satt vi bredvid varandra iallfal.
Jag somnade lite läckert och vaknade till varje gång jag snarkade och lossades som om jag var vaken. Hjärtat började till slut lyssna på en bok.

Väl hemma så tog vi ett glas vin till och sedan gick vi och lade oss.
Efter en sådan här dejtande dag kände jag att det var bara att gå all in liksom.
Så väl i sängen lade jag upp mig i min mest vältränade posé för Hjärtat. Snarkandes och dregglandes på kudden.

Jag somnade glad och vaknade glad!
Mitt nya häng ska bli hos Hjärtat på kontoret.
Jag sa i morse vid frukosten: Det här ska från och med nu bli en vana!
Det var då han satte ett hönsägg och saltkaret i halsen och började hosta kraftigt.
men jag lade till: Ja en gång varje månad kan jag gott få följa med!
Blicken jag fick kunde jag inte artbestämma. Var det ett gillande eller ett ogillande. men eftersom jag ligger på topp efter gårdagen så bestämde jag mig att han tyckte det var fantastiskt att ha mig med.
Nu måste jag boka upp Angelica inför nästa månad, bara det gått ett par dagar först.

Tack du fina Angelica för att du gjorde så min dag vart möjlig!
Jag är så tacksam och glad för det!
Mamma hade en underbar dag!
Utan dig hade den inte blivit av!
Puss <3

Jag försökte få en bild av Angelica till det här inlägget. Det gick så där!

Nu ska jag städa. Jag ligger för närvarande drygt 3 timmar efter. Så var det med den saken.

Vi hörs!

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *