Synkronissade igår i annorlunda miljö

Igår kväll intogs middagen i bilen

Inte favoritsmaken direkt så den framkallade några grimaser, men mättande.

När jag tillslut kom fram efter dessa mil av bilkörning så kom jag till en fantastisk miljö, jag körde igenom en allé, igenom enorma grindstolpar in på ägorna, det var som att kliva tillbaka i tiden ett par hundra år.
När jag satt och väntade själv i salongen på gästerna och värdinnan var i köket så tittade jag mig omkring, det var ett fantastiskt trägolv, snidade snickerier ovanför dörrarna, golvlister som nästa var lika höga som en halv coolbettan. Öppnaspisen hade pelare runt om sig och möblemanget passade in i tidsåldern.
När jag nu satt där på en rokokostol så triggades min  fantasi igång och jag såg framför mig hur människor i dessa dryga två århundraden rörde sig i huset och jag bara väntade att en butler skulle komma bugande och säga: Madam, supen är serverad!
Jag satt och lyssnade efter hovar på grusgången utanför då jag ett tag var helt övertygad att gästerna antingen skulle komma ridandes på egen häst dit eller färdas i en täckt vagn efter ett hästspann med facklor runt vagnen eller i handen.
När sedan kvinnorna kom och innan jag såg dom komma in i salongen så såg jag dom framför med rokokoklänningar och alla underkjolar svaja och avspegla sig i klänningstyget, jag såg deras enorma håruppsättningar med en fralla eller hel limpa under för att få upp höjden på uppsättningen, hur brösten tryckts upp i urringningen och hur deras ansikte var pudrat i vitt.
Men när dom klev in så var det som att sticka hål på  min dröm med en fet nål för in kom kvinnor i nutidskläder.
Det var en upplevelse att vistas i denna miljö.

Av värdinnan fick jag hembakt knäckebröd som tack för jag kom då det var dags för mig att avlägsna mig.

Supergott!
Värdinnan och hennes man har cateringfirma.

På väg hem fick jag träna mörkerkörning, har inte kört i mörkret på nästan tre år.

En gång glömde jag slå om till halvljus från hellyset vid ett möte, men jag ryckte på axlarna och sa förlåt i min ensamhet och intalade mig att så kan det gå under träning.
Annars kör jag alldeles för fort nu när jag precis börjat köra igen, tycker det är kul men inte bra för mitt körkort, så kanske det snart är slut på körandet igen när polisen står där vid väggrenen och vinkar in mig med en spatel i handen.

Medan jag nu hade bil så passade jag på att handla eftersom moppens vajer till handbromsen gått av igen. Jag var den sista att lämna affären och jag hade en securitasvakt som följde mig till skjutdörrarna.

Vart lite mörkerkörning med kundvagn också.

Innan shoppingen var jag hem till PT:n och bjöds på en kanongod kladdkaka, men tyvärr hann jag inte ta någon bild innan jag slukade kakan så fort att den knappt han landa på assietten innan den var slut.

Tänk att jag på mitt jobb fick uppleva denna 17-1800- tals miljö, fantastiskt!

 

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *