Superkvinnan kraschade

En längtansfull hårtvätt hos Cajsa stod på agendan. Underbart att få håret tvättat massage, kammat och fönat.
Själv sitter jag med ett plastglas runt örat med kompresser och fetvadd. Det får INTE komma in vatten i örat. Men det får komma ur vätska och blod, det gör det varje dag.

Efter det gick Superkvinnan till busstationen för att ta 676 mot den stora staden Stockholm.

IMG_4447.JPG
Vid Danderydssjukhus tog Superkvinnan tunnelbanan till Slussen.
Oj så vackert över vattnet orkade Superkvinnan tänka iallafall.

IMG_4450.JPG
När Superkvinnan kom till Slussen så gick hon på ben som var pigga hösten -63 mot bussarna som går till Nacka.
Tog en buss mot Nacka Forum.
Det var nog redan på tunnelbanan som Superkvinnan började svaja i batteristyrka.
Framme vid Forumet var det inte mycket kraft kvar i batterierna. Det vart att vila med en fika.

IMG_4451.JPG
Sedan kom Superkvinnan på att hon behövde på Apoteket. Vad behövde Superkvinnan där? Jo hudcreme. Något hon skulle kunna be någon annan handla? Ja faktiskt. Men då kanske det stora S frampå Barbapapporna skulle naggas i kanten.
Efter det så Superkvinnan en ny barnaffär, för henne iallafall, där var hon ju bara tvungen att gå in för att se om hon hittade något till de små. För visst var hon ju tvungen att just nu hitta något när hon ”aldrig” ger dom annars. Superkvinnan kallsvettades sig igenom butiken, bra där Superkvinnan.
Efter det tog hon en sväng in till Cubus. Dom kunde ju ha några fina barnkläder som Superkvinnan inte kunde missa. För visst behöver de små
Kläder på kroppen. Få se nu, vad är det för storlekar vi är på nu där det fattas några plagg? Är det sommar då när Enya är i den storleken? Har det hunnit bli höst igen när Alvar är på den storleken? Strumpor behövde inte Alvar, om nu inte i storlek 39, i den storlek har han nog inte några än.
Trots att de hade erbjudande om tag tre barnkläder, betala för två, vi bjuder på det billigaste var superkvinnan tvungen att ge sig då kallsvetten rann i armvecken.
Förskolebarnet kom hem samma dag som Superkvinnan kom från sjukhuset med allväderstövlarna i en påse. Det hade varit för bråttom att gå på toa att vantar, mössa och galonkläder vart för mycket att få av innan olyckan var ett blött faktum.
Superkvinnan sa till Angelica, eller om det var Charlotta, eller var det Hjärtat som hämtade, strunt samma, hem kom både stövlar och barn, att kasta stövlarna. Superkvinnan fick divalater och orkade inte tvätta rent stövlar just där och då. Så nya fodrade allväderstövlar behövdes inhandlas.
Superkvinnan gick runt runt och hittade inga barnskor. Sedan tänkte superkvinnan ge upp då det stora S på magen flagnade mer och mer. Då tonade STADIUM upp framför ögonen. In for Superkvinnan med sådan energi och fart att vindpusten efter henne fick en astmasjuk storrökare med kikhosta och tjärlungors utandningsluft likna en storm mot vindpusten Superkvinnan lyckades få fram. Längst inne i butiken fann Superkvinnan barnskorna men fann inget lämpligt bland dubbelseende och kallsvettapärlor som rann efter tinningarna. Superkvinnan kände hur blodet lämnade skallen och var på väg ur ur butiken då hon med sitt shoppingtränade högeröga, det enda som verkade funka okej, svarta skor i en trave. Medan Superkvinnan försökte hitta storlek 27 var kraschen nästan ett faktum. Böja sig ner som Superkvinnan inte bör göra gjorde hon tillslut för att försöka finna ett par 27:or. Varför har butiken så många 25:or och 28: or?
Tillslut stod Superkvinnan där darrande med ett par 27:or i handen. Hade Superkvinnan haft superkrafter kvar mer än att dra ur betalkortet ur plånboken hade hon slagit ner mannen framför henne i kön. Var mannen tvungen att just där och då skaffa ett fucking klubbkort för ett köp för hundralappen? Såg det inte hur Superkrafterna höll på att försvinna ur kvinnan med det flagnande S:et på bröstet bakom? Såg det inte att Superkvinnan hade fått punka på superkraftstanken?
En ängel kom och öppnade en till kassa. Den kvinnan hade aldrig försökt göra sig förstådd till en hörselskadad, talade i klimakterieskägget under hakan och de allt för skrynkliga storröksläpparnas slapphet gjorde det omöjligt att läsa på läpparna. Superkvinnan höll sig i disken med kallsvettiga händer som darrade av mjölksyra när kvinnan tillslut formade munnen till en megafon och fick ur sig: KLUBBKORT!!!
Superkvinnan sa nej men visade sedan upp körkortet för manteln med flygkrafter och fick bonus på hela den fantastiska summan av 299kr.
Telefoner ringde, det var ett Hjärta som undrade hur det var innan han klev in på ett möte. Han hörde att Superkvinnan hade storpunka på krafttanken och bad Superkvinnan ringa Mikael för att få skjuts till kontoret för vila.
Men sådan hjälp behöver ju inte en superkvinna, hon går till kontoret, med oanade krafter så hon tackade vänligt nej.
Hjärtat sa Puss och Kram och gled in på sitt möte.
Efter 50m släpande gång i forumet blev Superkvinnan besegrad. I krafttanken fanns det bara sporadiskt skvalpande krafter kvar i tanken så Mikael behövde göra en akututryckning som kallades ”rädda det som räddas kan”.
Mikael gled fram med sin söta lilla bil som ger alla lite reservenergi för sin söthet.
In med Superkvinnan i bilen och mot kontoret.

IMG_4454.JPG
Mikael har gjort Superkvinnoräddningar förut så han fixade vant expeditionen.
I en soffa i loftlobbyn kraschade sedan Superkvinnan, slut som hjälte med illamående och kallsvettningar.

IMG_4455.JPG
Där vilade Superkvinnan upp sig och lyckades tanka så pass mycket kraft att hon kunde hänga med Mikael till Melanders fisk för en sen lunch.
Svindlande god!

IMG_4456.JPG
Sedan tog Hjärtat över och körde Superkvinnan till sitt bo där dusch av förskolebarn väntade.
Superkvinnan tog förskolebarnet till vardagsrummet för att titta på Bolibompa.
Hjärtat kom överraskande ner med mer energi i form av en tallrik mat och vatten. Så god mat Hjärtat lyckats laga

IMG_4458.JPG
Sedan har Superkvinnan legat och slickat sina sår och röjt i köket för att sedan nattas i sängen.

Superkvinnan skulle nog inte strukit de där sju tröjorna på morgonen för då hade nog kvinnan klarat sig bättre på krafterna som var kvar.

Tack Mikael och Hjärtar för all hjälp!

Bra jobbat där Superkvinnan! Du är en smart och helt genialisk kvinna!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *