Studentfesten, tanke och sjuk/a, tillbaka

Lördagens förberedelser vart då klara till slut.
Jag hade köpt ett färdigt marsipanlock till tårtan. Smart tyckte jag så sparade jag tid på att stå och kavla ut ett! Glad som en lärka öppnade jag förpackningen med rullen och lade på locket, då kan jag säga att den där lärkan satte skrattet i halsen och vart tyst.

Det vart som en för kort kortkort kjol som visade mer än vad som var lämpligt.
Nu var goda råd dyra! Vad i hela friden skulle jag göra för att skarva denna blottade del av tårtan? Vart att vispa och rosafärga grädde och spritsa upp efter tårtans ”ben” som en underkjol med fluffig spets.
Som du ser här var spritsandet i full gång.

Mina avsågade grillspett vart perfekta till brickan och passade i storlek till soppåsen. Inga grillspett som stack ut ifrån soppåsen här inte som en igelkott med håravfall.

Lite coolt att ha marschaller på trappan och efter uppfarten på en studentfest. De andra har ju tagit studenten på sommaren och då har inga marschaller gjort sig effektfulla.

Så gled då studenten in och fick sina band hängda runt halsen. Hon strålade!

Sedan vart jag ju blödig igen och Angelica vart nog lite generad för sin mamma

Men Angelica hämtade sig snabbare än mamma coolbettan

Sedan ville ju mammsen gläna på kort med dottern och var stolt som en tupp med sina allt för många manliga hormoner i sin kropp. Men dagen till ära var mustaschen bortnoppad

Syskonen ville också dela sin systers glädje och förevigas på kort

Från vänster ser du äldsta dottern Charlottat. Hon är egentligen 194cm lång men väldigt svankryggig så hon bara ser kortast ut i familjen;) Syskonens och mammas pärla som alltid ställer upp och hämtar och skjutsar oss med sin lilla bil. Många nätter hon har varit och hämtat sina syskon med kompisar. Syskonen vet att Challan alltid ställer upp om det behövs eller om något händer. Challan hjälper mig mycket!
Sedan har vi Mikael som är längre än Angelica men han går inte i högklackat så ofta;) Familjens datanisse och en kille som jag har en stor oro för. Fick höra av flickvännen att ”Lisbeth Sallander” dygnat på jobbet två gånger under veckan. Sedan var han på jobbet 10.00 på söndagsmorgonen igen.
Sedan har vi studenten Angelica som studerat till sig fantastiska betyg, mest dels MVG. Jag beundrar henne över att hon läst på distans och ha den motorn och inre drivkraft att öppna böckerna och göra jobbet.
Sedan har vi ”minstingen” i familjen, åldersmässigt, Philip. Han står där orakad pga av något som pågår att inte raka sig under november. Om tre dagar blir han till åldern vuxen (hjälp!)
Syskonen kan vara som hund och katt i en skolåda, även om det blivit bättre med åren. Men dom håller alltid ihop och blir som fronten i ett krig om något händer den ena. Dom är så ett snävt team. Dom håller på och godkänner flick, och pojkvänner och så. Då tycker jag dom är lite gammeldags.
Jag tycker att det trots allt är en fröjd för ögat och en trygghet att se dom så sammansvettsade.

Sedan ville Angelica förevigas med deras lilla ”barn” och mitt ena ”barnbarn”

Sedan så var det dags för Angelicas hela familj att vara med på kort och förevigas. Det lilla ”barnet” hade mycket spring i benen så det var inte det lättaste att få ett kort

Här någonstans började de första symptomen kännas för mig.
Jag har inga bilder då vi skålade, åt buffé mm. då jag hade fått tydlig tillsägelse av Angelica att inte fota under festen, ingen ville tydligen vara med här inne av Angelicas kompisar, inte heller bli filmade.

Sedan vart det då dags för attä ta tårta med skarvad underkjol, de rosafärgade kakorna, havrebollarna med rosafärgad kokos och tryffel med rosafärgad choklad. Vita och rosa mini marshmalows. Challans goda passion och citron cheesecake

Det vart lite fnitter då tårtan skulle skäras

Syrrans cheesecake var nog den bästa

Angelicas trolovade Jens hade verkligen tänkt till i de gosssedjur han köpt att hänga runt hennes hals. Han hade köpt flera stycken med tanke men jag ska visa dig två av dessa.
Han hade köpt en border collie (Kakan) och sedan hade han frågat i affären efter en tax. De tog då fram en korthårig tax men då hade Jens sagt: Nej så såg inte Amri ut. Tillslut hittade han en Amri så att allas vår saknade Amri fick vara med oss denna dag
Det var så fint tänkt att jag naturligtvis vart blödig igen.
Amri vart ju en extra mamma för Kakan då hon kom

Amri var ”Angelicas” hund

Jag fick rosor av den andra svärsonen Hampus! Det var rart det! Tack Hampus!
Senare på kvällen efter ett par glas vin och champange så fick jag veta att han sett ett kort på mig i min ungdom hos min pappa i somras och sa att han tänkt: Oj Bettsy vad snygg du var! Wow vilken tjej! Ja inte för att du är ful nu men när du var ung var du riktigt snygg!
Det var rart!

En svärmor blir så glad över blommor och främst tanken!

Men coolbettan hamnade runt 18.00, festen började 17.00, på dass men frossa och diarre. Antingen är det mina pillerillos och antibiotikan som gett mig denna lilla detoxrening/bantningskur, eller så är det att jag har infektion i kroppen. Jag sprang minst en gång i timman tills långt in på söndagen. Myskläder, lite varmare än festkläderna drogs på. De fula fåtöljerna som sönerna ärvt av farmor kom fram så jag satte mig i den i hallen, nära toa och nära matrummet så jag kunde vara med då sovrummet ligger längst bort i huset och då skulle jag ha behövt vara en sprinter med spikskor för att hinna till toa

Så det är därför du inte sett mig här inne då jag suttit i kramper på dass och inte orkat håva upp mobilen och göra något käckt inlägg här inne mellan sprutlakeringarna av toastolen. Emellan attackerna idag har jag sovit, eller legat och inte orkat gå upp. Jävla Tand!
Irma har haft ett race inatt som Alma hade för ett par veckor sedan, upp varje timma och kolla in trädgården.

Men festen var ändå lyckad för Angelica. Hon var så glad och tacksam över allt som ordnats!

Nu är jag tillbaka iallfall!

Vi hörs!

En reaktion på “Studentfesten, tanke och sjuk/a, tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *