Speeddate och Bocken hade rätt

Jag laddade hela dagen inför det stundande tandläkarbesöket.
Jag tyckte det hade blivit pyttelite bättre i munnen.
Kanske jag inte behövde gå till tandläkaren?
Inbillade jag mig inte ändå att jag hade tandvärk?
Var jag inte iallfall lite hypokondrisk?

Min dejt med tandläkaren gick fort, rackarns fort.
En röntgenbild bild tog han och sedan drog han ur salivsugen och jag tänkte: Hallå!!! Så där gör du aldrig, du lättar den bara så jag kan svara ja på frågan om du ska laga nu eller senare ju! Hallå det här är ju inte som vanligt Hallå!!!

Han tog en spegel och satte i min hand, bad mig gapa och pekade med en sådan där spetsig sak som typ ser ut som en passare jag gjorde cirklar med i skolan.
Han förklarade att tanden spruckit och bakterier hade vandrat ner i sprickan och haft allvarliga samlag (semester-skämt-ord) med varandra och startat BB där nere och förökat sig värre än kaniner.
Sedan hade de börjat koka hembränt i form av var. Trångbodda vart dom snabbt så det skickade flyttkort och tog med sig hembränningsapparaterna och flyttade ut i käken och slog bo. Metallsmaken jag känt i munnen var var som sipprade ut då hembränningsapparaterna kokade över och barskåpet sprängdes då det var överfullt som en vulkan.
Det kanske inte var just dom här orden tandläkaren använde för att beskriva det hela men det gick ut på samma iallfall. Och det är väl huvudsaken? Nej det är ju hatten!

Tandläkaren kunde inget göra idag. Han berättade att om han skulle börja borra i det här idag så skulle infektionen sprida sig.
Han berättade att min frossa som kommit och gått i några dagar var feber trots att mina pillerillos är febernedsättande.
Jag fick svaret varför det var galet ont i söndags och i måndags så att jag inte ville prata eller stundtals inte kunde röra käken pga att det gjorde för ont, det var då det hade gossat till sig en fin varansamling i käken och innan det sipprade ut.
Han undrade om jag inte sovit dåligt de sista dygnen och det kan jag väl hålla med om, taskigare än förut.
Han skrev nu ut antibiotika, en hästkur mot då jag har öroninflammation. Två tabletter skulle jag ta dirr och se det som min morgondos och sedan ta nästa dos ikväll. Han frågade om jag hade värktabletter och jag sa att jag hade dom Spanska och då sa han: Fortsätt med dom, dom är bättre än svenska. Dom är ju det då det är mer styrka i dom.
Här hade Tony rätt, han kom till mig en kväll då vi alla stod och väntade in alla för middag och sa: Tandläkaren kommer skriva ut antibiotika direkt till dig!
10 minuter senare och en ny tid på tisdag för rotfyllning så satt jag i tandburen och vinkade med fötterna, suckandes.

Anna skulle ta massage och vaxa ögonbrynen för de semesterpengarna som blev över. Jag får lägga mitt på en rotfyllning + att jag måste fixa mera stålar. Drygt 3000kr skulle kalaset kosta.
Skulle inte tro att mitt VISA-kort vill flytta tillbaka nu!
Någon som har ett svartjobb till mig?? Jag allt jag kan få!

Nu förstod jag också varför jag höll på att svimma ett par gånger på semestern och tre gånger på flygplatsen. Jag fick då stjärnor som fladdrade överallt framför ögonen och var tvungen att sätta mig med huvudet lite lågt och det bara snurrade.

Nu låter jag som en krämp-kärring i sitt esse och då kan jag ju lika gärna fortsätta tycka synd om mig själv och försöka få dig att också tycka synd om mig.
Medan jag suttit och skrivit till dig så började det först klia väldigt på bröstkorgen. Sedan hade jag paus för att äta, jag kliade tillbaka på det som kliade mig och då började det klia ännu värre. När jag satt där och svullade i ett halvfabrikat då jag inte orkade fixa middag så började det klia i huvudet, sedan på ryggen, i knävecken, på armarna, nu när jag skriver känner jag hur det kliar på benen. Det är små röda prickar som pluppar upp ur min hud.
Här hemma sägs det att jag nu fått någon reaktion på pillren. Jag har ätit alla piller förut.
Jag ska tydligen inte klia på dessa. Men hur enkelt är det då det känns som hela kroppen rullats i klipulver blandat med nyponpulver!

Jag ångrar att jag inte tog hem den där kaktusen. Med den här antibiotikakuren lär ju champinjonodlingen i snipan komma som ett brev på posten. Ser du mig sitta byxlös och hasa på asfalten vet du hur läget ligger till, fråga inte hur det är utan vinka bara lite lätt.

Så då har jag väl klagat nog tror jag! Nej just ja! Min gom är trasig, har skavsår så jag kan känna skinnflisor hänga och dingla i munnens tak som gammalt spindelväv pga av att jag mosar maten med tungan upp i gommen. Tungan har också skavsår.

Så, då var det klart!
Nu ska jag se något positivt i det hela.
Hade jag inte fått tandvärk under resan så hade jag kanske brutit en nagel under träningspassen jag stod över, det hade ju varit förfärligt!
Tur att jag inte gick till tandläkaren i byn för jag hade inte kunnat göra mig förstådd och då hade infektionen och varet spridit sig om det hade borrats i tanden!
Tur att vi drog och skaffade pillerillos så jag hade rekorderliga grejer med mig hem!
Tur att jag äter antibiotika och värktabletter för om risken var minimal förut och är ännu mindre nu så blir jag inte asfull på Angelicas student.
Hade jag inte haft sådan tandvärk så hade nog inte den som jag gett mitt hjärta till tagit ledigt och kört mig till tandläkaren så jag slapp dra på mig hjälmen över den onda kinden, då hade vi inte setts extra mycket idag. Det var rart och omtänksamt att köra mig och sitta och vänta.

Nu måste jag sluta för nu kliar det satan i gatan på hela kroppen!

Vi hörs senare!
Kram

En reaktion på “Speeddate och Bocken hade rätt

  1. Pingback: Läspar gravt – plombras inferno | coolbettan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *