Söndag= Nu mera vilodag

Igår hörde du in te av mig. Det beror på att de gånger jag försökte ladda upp bilder så laggade internet. Det har varit ett problem sedan en tid.

I lördags bestämde jag att söndagar ska bli min vilodag. Jag ska inte göra någonting, nästan.
Jag har ju bestämt att jag varje söndag ska ha sovmorgon.
Mina sovmornar kanske inte är som alla andras. Jag går upp (mitt i natten) och är uppe en stund och går sedan och lägger mig igen och slumrar.
På söndagarna får jag bara göra saker från det jag vaknat tills jag går och har sovmorgon.

Igår morse vaknade jag 03. Jag gick upp men tyckte att det var i tidigaste laget. Jag gick och lade mig igen men kunde inte somna om. 04 gick jag upp då jag hörde Challans bil och visste att hon hämtat de festande ungdommarna och kört hem dom. Philips kompis Arvid gick och lade sig direkt men jag och Philip pratade en stund och jag fick en rapport om festen.
När Philip gick och lade sig så kalkade jag av vattenkokaren

När den blir avkalkad så går det mycket fortare att koka upp vatten. Enkelt är det också. I med lite ättika och vatten, koka upp, låt stå 10 min, häll ut, fyll på med rent vatten och koka upp. Koka upp rent vatten gör jag tre gånger och sedan är ättiks- lukt/smaken borta.

Efter det gick jag lös på köksluckorna, bänkar, hyllor, lådfronter och torkade av dom noga.
Fast tandborsten (världens bästa städverktyg) fick vila.
varje gång jag torkar av dessa förbenat fula skåpluckor så undrar jag vem i helsike som kom på att fräsa spår i köksluckorna. Den kan aldrig ha torkat bort damm och fett i hörnorna, idiot.
Utrymmet under diskbänken fick sig en uppfräschning. Intorkade tomatskal och en gurkskiva på skåpväggen klöstes bort.

Efter det görat så hamnade jag i tvättstugan där jag rensade ur ett skåp och flyttade dit lite andra saker. Ett skåp som sett ut som om jag kastat in en bomb och sedan slagit igen dörrarna. Det kändes befriande att slippa se den där mässen varje gång jag tittar in där.

Sedan gick jag ut och plockade hundskit i trädgården. Jag hade tur, skiten var djupfryst och då lättare att ta upp då korvarna inte går av.

Sedan kastade jag mig själv framför spegeln och drog av mustaschen, pipskägghåret och noppade bort Mc Donalds M:et ovanför ögonen.
Sedan såg ”pigga” jag ut som om jag hade fått fläcktyfus

Efter det så småplockade jag undan lite här hemma. Väckte ”Brorsan” som måste aktiveras 24/7 och skickade ut honom på en promenad med hundarna.
Fixade till hundarnas mat så ”Brorsan” kunde ge dom efter promenaden. Sedan gick jag för att ta min sovmorgon, då var klockan runt 08.
Sedan flöt jag runt i drömmarnas värld 1.5h. Så skönt!

Efter det vart det hårdträning att inte just göra någonting mer än diskbänk och diskmaskin.
Väldigt svårt. Ofta tänkte jag men bara en liten tvätt kan jag köra osv.

Jag chillade med ungdomarna på baksidan i solen och ”Lillan” premiäranvände sina solglasögon. Så cool!

På eftermiddagen skulle jag bara räta på ryggen och somnade dregglande och snarkandes som en täppt gris med andningssvårigheter.

Hjärtat hjälpte till med middagen. Vi premiärgrillade och det var super gott.

Vid entrén till huset så har jag en zinklåda där jag planterar blommor om våren, till hösten brukar det sättas ljung där och till vintern granris.
Förra året stannade det vid vårplanteringen. Detta har hängt och välkomnat alla som kommit hit under året

Denna art heter visnus stendödsus. En ovanlig art kan jag säga dig.
Men det kändes nästan som om zinklådan behövde en makeover.
Challan kom och hade jord och blommor med sig som jag planterade.
Rackarns så levande det vart att se ut i zinklådan.

Tack så mycket Challan! <3

”Brorsan” som måste sysselsättas för att inte tjata hål i huvudet på oss andra satte igång och rensade uteförrådet.
Det vart en nostalgitripp för mig. Mina gamla längdskidor och mina gamla slalomskidor. Tänk vad mycket skoj jag haft med dessa slalomskidor. Tänk så mycket störtlopp jag åkt med dessa, tänk så många gupp jag flugit över, högt och långt, tänk så många gånger jag ramlat med dessa. Det var en fin tid vi hade tillsammans. Men nu ska vi skilja på oss och skidorna ska till skidhimlen.

Vi hörs!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *