Shopping Shopping Shopping

Jag håller på i sakta mak att städa köksskåpen och lådorna.
Det går så långsamt att kastruller och redskap mm. hinner bli omoderna och odugliga att använda.

Sedan ett tag, tidig höst, så åkte ett par gamla teflonkastruller till kastrullhimelen. Teflonen lämnade kastrullerna redan -83.
Jag köpte en ny först med öron som handtag och ett fint glaslock. Den kostade en slant så jag väntade tills månaden efter innan jag köpte kastrull nummer 2. Då var kastrullparken fulltalig igen.

I slutet av förra året köpte jag en teflonstekpanna av mycket god kvalitet. Enligt infolappen skulle jag kunnat lagt in stekpannan i testamentet för den skulle hålla. Då hade jag boende här som kokade snabbmakaroner i 15-20min på tvåan. Stekte ägg på nian. Stekte pyttipanna på tvåan. Blodpuddingen på nian osv. Att använda plastredskap som jag lärt var ingen kunskap som fastnat. Här användes gafflar, förskärare, osthyvlar mm. Efter första dagen hade den en repa igenom teflonlagret. Efter det körde jag gjutjärnspannan.
En ny införskaffades i smyg men glömdes bort av mig.
Hjärtat tog en teflonstekpanna i julklapp från jobbet. Jag införskaffade också en ny wookpanna till stekpannsparken.

Vidare såg jag vid slowmotionstädningen av köket att nya ugnsformar med teflonbeläggning behövdes köpas in. Nya grytlappar och grytvantar behövdes då de var så fläckade av mat och såg ut som en pyttipanna. Nya grytunderlägg var också något som behövdes då de tidigare i kork var naggade i kanten. En till visp i plast har hushållet länge haft behov utav. Idag inhandlades det.

IMG_5167.JPG
Trosor var tvunget att köpas in. Ju större och större jag har blivit så har jag behövt köpa nya i större storlek vart efter. Jag har inte köpt så många då tvättmaskinen ju gått för jämnan och sedan hade jag ju inte tänkt vara så stor. Jag har ju varit på väg ner sedan jag slutade röka. Men jag har bara fått köpa större och större kläder. Därför har jag inte köpt så många. Jag frågade Hjärtat om fem stycken räckte till våran semester om jag vill byta minst en gång om dagen. Fick veta att det var nog lite snålt. Jag har dessutom tagit mig ner så jag fick köpa en storlek mindre. Samma med BH, inte köpt så många per större storlek jag behövt. Nu behövde jag en mindre storlek. Jag har letat klänningar till förbannelse, Charlotta och jag idag, men inget napp.

Hur gör du när du provat nya plagg och inte vill ha dom?
Jag har alltid snällt gått och hängt tillbaka dom där de ska vara i butiken trots att det hänger en ställning vid provrummen där provade plagg hängs efter provningen. Idag hängde jag där, tror det var första gången i mitt liv.

IMG_5164.JPG

Vi var och handlade mat också och köpte dörrstoppare så inte Prinsessan klämmer fingrarna då hon leker med gångjärnen.

Vi fikade också. Prinsessfika med Prinsessan. Jag var ståndaktig och tog bara en Cappoccino trots att kladdkaka, hallonpaj, brownie mm. frestade mig så min tröja såg ut som en bebis tröja när tänderna är på väg, dyngsur av mitt snålvatten.

IMG_5166-0.JPG

I flera timmar, si så där 4,5h, shoppade jag och Charlotta följde snällt med.
Sedan tog vi oss till Alvar och Angelica. Jag hade köpt en stor glasburk på 6L med tappkran till Angelica på Claes Ohlson. Där köptes också batterier till badrumsvågen då Hjärtat väger sig i sin viktnedgång.
Alvar vart så glad och viftade på ”svansen”. Som han helt plötsligt tog steg och gick runt, stadig som få.
Enya ställde sig helt själv vid vardagsrumsbordet när de kom hem.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *