Så gott & så enkelt

Här hemma äts det mat med tanke på Jannes viktnedgång. Han väger väl 3-4kg mer än när han var 18år och då brakar det ALLTID igång.

Nu vill han gå ner i vikt till sin stundande hjärtoperation. Han tränar som en tok. Han ska vara i toppform fram till operationen.

Kacl-intaget per portion ligger på ca: 400-500.

Här om kvällen gjorde jag något så gott, en Halomisallad.


Till två portioner gjorde jag så här:

Jag lade bladspenat i botten.

Tog sedan en 1/4 del av en vattenmelon och skar upp dem i trekanter och fördelade över tallrikarna.

Jag finhackade ca: 1/2dl färsk basilika, pressade en vitlök, hällde på ca: 30ml olivolja, saltade & pepprade med nymalen svartpeppar, rörde ihop allt och lät det dra.

Skivade en Halomiost med chili som jag stekte.

Grillade en ask coktailtomater.

Fördelade Halomiosten och tomaterna jämt över tallrikarna och droppade ut dressingen över. Toppade med några färska  myntablad.

Det var så fräscht och gott. Måste göra det snart igen.

Nu kanske du tänker, grillade coktailtomater. Nu var det inte så att jag släpade fram grillen ur förrådet, åkte till kolmilan och köpte kol som jag sedan högg i lämpliga bitar till grillen, toppade med tändvätska och tuttade på. Väntade tålmodigt tills det blev en perfekt glöd och frös sedan rumpan av mig i kylan utomhus medan jag grillade 107 små jäkla tomater. Nej jag måste ju använda min fina grillpanna någon gång. Janne använder den flitigare än vad jag gör. Det blir ju så fina grillmönster och så gott.


Det var mitt mattips till dig!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *