Romantiken flödade

Då Janne flera helger överraskat mig med utflykter med övernattning frågade jag i fredags motse om vi skulle vara hemma i helgen eller åka någonstans. Vi skulle vara hemma blev svaret.

På lördagsmorgonen vaknade jag tidigt. Janne kom upp ett par tre timmar efter. Vi for iväg till vårt stammis-café och fikade. Janne drog på sig ett par Birkenstock-tofflor. Jag stirrade! Frågade stammande om han skulle ha dom på fötterna. Det skulle han visst. Jag hade tänkt vi hade kunnat fara på marknaden efter fikat. Janne hostade av skräck av blotta tanken att behöva gå på marknad och stegade ut genom dörren iförd Birkenstock-tofflorna.

Vi hade talat om att ha en filmhelg. Ligga inne hela helgen då det skulle vara regnväder hela helgen.

När vi kom tillbaka från fikat slängde jag mig i soffan och kände mig redan trött på vår filmhelg innan den hunnit börja. Solen sken trots att vädret sagt regn. Janne näckade av sig i kallingar redo att gå ut på balkongen för att sola. Gjorde en helomvändning i kallingarna, bärandes på mobilen och som oftast med hörlurarna i öronen, stegade mot sovrummet, slet upp dörren, drog upp garderoben, vände om och kom in i vardagsrummet med den orange resväskan, kastade upp den på soffan, öppnade väskan och konstaterade att den redan var ”packad” med ett par av hans strumpor. Sedan upplystes jag att Janne skulle sola 20min, sedan duscha och där efter packa och sedan skulle vi åka iväg. Själv stirrade jag på Janne och trodde det var ett skämt. Så var det inte. Vi packade oss iväg.

Jag var spänd när vi kom fram till första rondellen. Skulle vi åka mot norr eller söder? Vi åkte mot väst:0

På vägen stannade vi vid ett träd. Vi har sedan en vecka funderat vad det är som blommar.

När jag närmade mig trädet doftade det helt underbart ljuvligt.

Jag kan tänka mig att det kan vara mandelträd.

Ett till stopp vart det och i med backen och Pelle i botten och tvärnit vid detta. Coolt tycker jag.

Tillslut stannade vi. Jag varg ombedd att stanna i bilen. Jag undrade i mitt stilla sinne om detta var framme? Skulle vi vara här?

Vi åkte som tur var vidare där det var lite ner liv och rörelse. Där vi stannat skulle vi äta middag.

Parkerade bilen i ett garage. När vi gick ut på staden såg jag längre bort ett par fåglar som jag aldrig sett. Trots Jannes klagan gick jag tillbaka för att närmare skåda dessa fjäderklädda varelser. Jag fick hänga mig över en mycket bred och hög mur till ljudet av högre protester av Janne för att försöka fota fåglarna, se dom lyckades jag inte trots att jag låg över muren som en valross på en klippa. Fotot jag fick.

Jag undrar om någon vet vad det här är för vackra fåglar?

Vi gick vidare på stan. Jag hade bara ätit en halv banan och en kopp kaffe på hela dagen. Nu var klockan ett par timmar över lunch. Hungrig och törstig slukade jag detta så det vart att som shotta vinet. Rekommenderas inte.

Vinglasen tog skruv i tantens huvud. Janne fick släpa runt på mig en promenad. Stannade och förmanade mig att sköta mig, sedan gick vi in på ett café där Janne matade frugan med kaffebröd och kaffe i hopp att få henne mindre svamlig i huvudet.

Medan Janne beställde drogs jag till tårtorna och undrade högt om detta var en vulkan eller om det skulle föreställa ett högt venusberg.

Fikat kom och ”maten” skulle visst tysta munnen.

Efter det promenerades det ytterligare, eller släpandes på frugan runt staden. Janne hade glömt sin allergimedicin hemma och det fina i Spanien är att de mesta som hemma krävs recept går att köpa utan recept i Spanien.

När frugan kunde gå rakt, inte var så högljudd och bara saknade de vanliga spärrarna som till vardags gick vi mot vårt hotell.

Foajén

I baren tog jag kaffe, jag hade gjort mitt så att säga för denna dagen.

Fina balkar i taken på hotellet. Lika var det på vårt rum.

Ut och titta på balkongen

Titta åt vänster…

…och åt höger.

Efter ett par timmars chill var det dags för middag. En taxifärd tog oss dit. Färdigt stod bubbel som Janne beställt. Tyvärr inget kort på det då jag lagt upp det bara på Insta-story och det är ju borta nu. Ett kort hittade jag som nog blivit till av misstag.

En aptitretare.

Himmelskt citronbröd.

Skampi på salladsbädd, dressing och riven ost.

Räkcroketter

Sahsimi av tonfisk och vallmofröglass

Glassen

Någon fisk med tomater, vitlök och annan lök, någon finkornig rom och sjögrässallad.

Efterrätten var en chokladbomb med knaster och mangosorbe

En cafe con leche en vaso på det

I baren bjöds vi på portvin efter middagen.

Dessa humoristiska herrar guidade oss genom middagen, valde vin och passade upp på ett otroligt sätt.

Kocken bjöd på espressogelé

Detta blev ett matminne och lika fantastiskt som när Andreas, Maria och vi åt en meny på en vingård. Eller som när Mikael, Josefin och vi åt en sjurötters middag i Alicante. Toppklass på maten.

Väl på hotellrummet så hade vi fått färsk frukt som vi intog i sängen.

Frukosten…

…intogs i ett härligt rum.

Hotellet drevs av Rotary. Här har de sina sammankomster. Deras emblem fanns b.la på en kudde på hotellrummet och på de tygklädda stolarna.

På väg ut från frukosten.

Takkupa i trapphuset.

Fanns lite konst här och där för den köpsugna

Efter frukost vart det vila och FaceTime med Sverige. Snappande med Philip och Signe som är på Bali…

…innan vi styrde kosan hemåt.

Ett stopp på vägen för att palla och uppfylla drömmar.

Tack från djupet av mitt hjärta för denna komplett romantiska helg Janne!!!

Vi hörs!

En reaktion på “Romantiken flödade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *