Rastaflätor mellan benen

Dagen vart inte hur jag hade tänkt mig.

Alvar och Enya har influensa. Jag försöker hjälpa till med föräldrarnas frågor mm. via sms. Jag är ju tacksam att det har förtroendet att be mig om råd. Min morsa bad jag inte om så många råd, det var väl tur det.

Jag är hundvakt sedan igår morse. Jens gick på jour och Angelica och Alvar är ju sjukaHjärtat skulle jobba här ifrån idag så hundarna låg rart och sov. Kakan och Smilla kan inte längre sova med oss då Smilla revirpinkar i sovrummet, på kontoret, barnrummet, Philips rum. Dels är det för husfriden också. För när Hjärtat råkat trampa i revirpinken så svär han så det osar.Imorse väckte Kakan mig då hon ville ut och hade diarré.

Jag gick ner till tvättstugan, dörren till tvättstugan slets upp så hårt att till och med mushåret under trosorna kom i sådant korsdrag att det vart rastaflätor. Hjärtat flaxade och for med armarna och munnen åkte upp och ner som en guppy som kippar efter luft, ur munnen kom inte ett ljud. Jag undrade om vi lekte scharader så jag sa: Du är en skrämd höna!Han fortsatte veva med armarna och flaxa med fingrarna. Tillslut nästan vrålade han: Smilla har spytt!!! Smilla har spytt!!! Smilla har SPYTT, SPYTT! Hjärtat verkar nu har fastnat på repit. Hjärtat ser väldigt plågad ut.

Jag går upp. Det kan man ju säga att Smilla har spytt. Hjärtat springer runt från spy till spya och flaxar hysteriskt med vingarna, jag menat armarna. -Här! Här! Och här! Och här på mattan! Jag får lugna ner honom med en blandning av profylaxandning och yoga andning. Vi andas tillsammans in de bajsdoftande spyorna och Hjärtat lugnar sig något då jag fattar hushållsrullen och tar rengöringssystem med mig innan jag krypandes på alla fyra börja torka spyorna.

Efter att ha tvättat av matta, hängt ut den, torkat golvet går Jag tillbaka till tvättstugan. Snart är han där igen och flaxar och det visar sig att Smilla har fått ihop några högar igen. Vi andas lugnande, in och ut medan jag med lugnande rörelser fattar hushållsrullen igen. Då kan jag känna hur Hjärtats muskler slappnar av från likstelhet till djupfryst.

Jag går ner i tvättstugan igen. Jag hör hur någon vrålar där uppe. Jag hör hur någon vrålar mitt fullständiga namn och personnummer i trappen samtidigt som benen slår som trumpinnar mot trappstegen. Där står han igen i dörrhålet.Jag går upp. Nu skippar jag andningsövningarna och sliter tag i hushållsrullsjävuln och börjat torka. Hjärtat går in på kontoret i sin morgonrock när jag ligger på alla fyra  med mina rastaflätor mellan benen medan Hjärtat kacklar upprört från kontoret.

Jag drar en lugnande kaffe. Smilla sitter vid mina fötter.På väg ner i tvättstugan igen så finner jag själv två spyhögar. Jag trodde inte det var möjligt att känna sådan lycka att hinna hitta en spya. Så lugnt och skönt det var att ta hand om dessa högar utan en hysterisk karl i fjäderskrud bredvid. Jag torkade upp med långa långsammare rörelser.

Jag åkte och handlade, mötte en stressad höna i dörren. Jag såg hushållsrullen gapa tom och jag förstod då varför syrgastuben stod framme.

Ikväll hade Smilla piggat på sig!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *