Rainman light

Nu har inte, och det gäller främst den manliga arten av familjen normala hjärnor som jag brukar säga.
Jag har alltid trott att jag varit lite bakom flötet då jag samtalat vid middagsbordet men kom sedan på att det är en gen från barnens farmor, hon hade heller inte en normal hjärna, lärde sig ryska i 70-års åldern för att ge ett exempel och det var när jag såg henne genom åren jag tillslut fattade att jag inte helt är en sopa.

Jag förstår också varför företagen budar över varandra för att få äldsta sonens kunskaper i det yrke han bedriver och att han är långt före sin ålder kunskapsmässigt för dom är som tejpremsor när det gäller kunskap, det bara fastnar.

Döttrarna har även dom en släng av sleven men dom pratar inte en massa fakta som grabbarna i familjen gör, men alla utom jag ska räkna matematik på allt möjligt kors och tvärs och på sådant jag inte trodde det räknades på, bara en massa konstiga saker som t.ex hur mycket ett däck trycks ihop då det åker över en vägbula och i den då exakta hastigheten.

Visst har barnen fått lite efter mig också, astma, allergier, känslig hud, ytliga blodkärl så att huden blir röd om vi råkar klia oss lite och det då ser ut som om vi blivit rivna av en vildkatt, mensvärk mm. Ja lite av min stora empatiska sida och min snällhet har dom fått en dos, tyvärr har den äldsta av sönerna fått hela mitt kitt av den varan och det är inte alltid av godo för en själv vill jag lova.

Under middagarna här hemma så sprutar yngsta sonen ur sig information av allt möjligt, mycket kemi och fysik och jag försöker lyssna för jag tycker det är mycket trevligt då han pratar för han är inte direkt känd för att prata hål i huvudet på människor.
Han vill även ibland förklara vad han gör i läxor och min hjärna orkar max ta in två meningar sedan är det stopp av all den info och sedan säger min hjärna poff för den hänger inte med i svängarna.
När han var fyra år så kom han hem från dagmamman en dag och satte sig på trappan ute för att få i sig D- vitamin som han sa var viktigt då dom hade varit inne nästan hela dagen hos dagmamman, sedan berättade han i detalj hur en förgasare i en bil fungerade. Jag frågade vad han lärt sig det ifrån och det var på något fakta program på tv för länge sedan och han har aldrig haft ett bilintresse så det var inte därför han tagit in infon.

Nu är jag inte ensam om att känna mig lite dum för jag vet att det tog ett tag innan ena svärsonen berättade att han kände som jag och undrade om han var du i huvudet efter att ha ätit middag här några gånger.

Jag börjar allvarligt fundera på då jag ser yngste sonen om jag har fött en Rainman light.

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *