Rågsurgrunden dag 5, morgon

Då var min klar och har konsistens som chokladmousse!
Underbart!
Nu sätter jag bara på locket på burken och sätter den i kylen tills jag vill baka.
En gång i veckan så matar jag den om jag inte bakar på den.

Om din inte ser ut som chokladmousse i konsistensen:
så häll ut allt utom 50g (1/2dl)
Fyll på med 100g Vatten och
60g Rågmjöl (1dl)
Låt den stå över dagen.

Nästa inlägg blir att vi sätter en Vetesurgrund!

Vi hörs!

3 reaktion på “Rågsurgrunden dag 5, morgon

  1. Halloj kära Coolbettan <3
    Jag bara undrar, när du säger att du matar din "surgrund".. vad gör du då?
    Kram från Annika – "bakningsnovis".

    • Jag kommer att komma dit.
      Men jag berättar gärna det för dig.
      Då surdegsgrunden stått i kylen och jag inte bakat på den på en vecka så sparar jag 0.5dl och tillsätter 1dl och 1dl Rågmjöl och blandar ihop och låter den stå ovan för kylen över natten. Då hålls den vid liv.
      Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *