Räcker minst 30år

Jag är ingen stor fan av lypsyl, läppbalsam, trutvalla och alla dess namn. Jag tycker det är vidrigt att ha kladdiga läppar. Det kommer efter att hålla i en glasspinne, smörkniv av trä, träbestick mm.

Förr fanns ett läppstift som satt som berget och var inte kladdigt, det älskade jag och hade ofta röda eller mörkröda läppar, det var liksom jag och nästan alltid rödmålade naglar.

För några dagar sedan så märkte jag att överkanten av överläppen var bitvis torr. Det lockade mig att slicka om läpparna, det gillar jag inte heller då läpparna, iallafall mina blir torra.

Nöden hade ingen lag så jag gick på Apoteket för att köpa ett lypsyl. Du må tro vad våndades detta inköp.

Det vart en norrman jag kom hem med.


Jag lovar dig att detta lypsyl skulle teoretiskt räcka till mig i minst 30år, så ofta smörjer jag läpparna.

På tal om Norge. Janne träffade en norrman under cykelturerna. Det vart och samspråka om boende här nere i södra Europa. Norrmannen hade boende här och i Norge. Hans hustru var inte så pigg att bo här längre perioder pga barnbarnen. Det samma är för mig faktiskt. Det berikar livet och jag hoppas någonstans hoppas jag att jag kan vara en tillgång i deras liv också och fylla en viktig och trygg funktion.

Janne berättade att vi var nere i tre veckor den här gången då jag mår bättre och inte har så besvärligt i lederna. Då berättade norrmannen för Janne att det är inte konstigt då det beror på lufttrycket som inte pendlar så mycket som uppe i norr.

Jag vart lite full i skratt då jag helst skämtar bort de besvärliga. När Tova, min älskade naprapat på Naprapatlandslaget brukar fråga hur det är brukar jag säga: Jag är ju som en väderkärring så nu vart det finare väder så det är bättre! eller tvärt om, det talar vi inte om här.

Fast om det där med lufttrycket stämmer borde ju folk läggas i tryckkammare i Sverige för att lindras. Så borde det ju vara eller hur?

När denna förklaring kom så kan jag meddela att Janne tittar på boenden han. Ja då har han ju hittat en ny hobby:)
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *