PORATHS suger hästballe!

Idag lovade jag Hjärtat att jag skulle lämna in hans ena klocka för batteribyte. Jag kunde då lämna in min på samma gång.
Jag var aningens stressad och klev in ett par dörrar för tidigt än vad mitt stamhak ligger.
När jag klev in efter att ha ringt på en klocka tänkte jag: Har dom ändrat i butiken! Jag kände inte ens igen personalen. När jag lämnat klockorna för att hämta dem senare och är på väg ut så ser jag att jag inte är på mitt favoställe.
Jag har varit inne i denna butik en gång men den kärringen som äger butiken var allt annat än trevlig. En riktig Bitsch!
Jag har stött på henne i andra sammanhang också och hennes sätt faller inte mig i smaken.
Men jag tänkte men men, shit happens.

När jag åker ner för att hämta dessa klockor säger en personal: Det gick inte så bra med den här guldklockan! Den går inte att få igen! Jag måste lämna in den till en urmakare som kommer och hämtar klockor då och då!
Jag: Hur lång tid tar det?
Subban: Inte så lång tid!
Jag: Men när får jag klockan!
Subban: Jag ringer honom idag så har du den på onsdag!
Jag: Nej då får Hjärtat fixa det någon annanstans!
Jag fick betala 50 spänn istället för 90:-x2, nu förstår jag varför.

Men jag gick ett par dörrar längre upp på gatan till Bergströms Ur & Guld där jag alltid fått bra service. jag kliver in och säger: Nu har jag varit er otrogna och det straffade sig! Jag lämnade in klockorna på Poraths för batteribyte och de kan inte stänga denna guldklocka! Kan ni hjälpa mig!
Den rara kvinnan: Har du varit oss otrogna! Får jag se på klockan! men det fattas ju en skruv här bak! Det är inte så lätt att hitta en likadan skruv! Har de bytt batteri?
Jag: Ja de säger det men klockan går inte!
Den rara kvinnan: Men det ligger visare löst här!
Jag kollar och tre visare ligger löst, de till tidtagaruret mm. ligger där och skramlar. Den rara kvinnan ber mig gå tillbaka med klockan då de sabbat den så dom kan lämna in den till urmakaren. Hon berättar att de kan inte byta batteri på Poraths, det vet hon då hon jobbat där. Hon säger att det är som om jag skulle börja byta batteri i klockorna. Hon ber att få titta på min. Vi ser att de inte ens ställt klockan så den går rätt, datumet är fel.

Jag blir lite orolig om de stängt min baksida rätt. Min klocka är vattentät och jag duschar alltid med den och badar. Den var inte helt gratis.


Jag var allt annat än en gladsjungande lärka då jag åter klev in på Poraths. Subban höll sig långt borta ifrån mig. Tog en annan kund som kommit in för att titta på något smycke. De naturliga hade väl varit att hon gick fram till mig vid disken då hon gled fram genom skynket från personalrummet. Subban tyckte nog golvet var intressant då hon studerade det noga.

Jag var tvungen att ringa Hjärtat och berätta vad som hänt hans klocka. Satanigatan, jag fick ont i magen. Jag ångrar att jag inte fotade klockan. Han samlar tydligen på klockor och jag vet att denna guldklocka är inget han fått för att han gick med i en bokklubb. Typ lite åt very expensive hållet.
Hjärtat hoppade väl inte av förtjusning direkt. Jag tror kanske inte jag kan vänta mig ytterligare något rart sms idag.
Han ville ha numret dit jag lämnat in klockan.

Nu vet jag att Hjärtat ringt och de kan inte förstå att visarna lossnat då dom bytte batteri. Den där urmakaren som kommer och hämtar klockor då och då är tydligen på väg dit nu. Sedan ska de tydligen ringa Hjärtat idag och berätta vad han sagt.
Urmakaren hos Berströms Ur & Guld förstod precis vad de gjort med klockan.

Jag har lärt mig en läxa! Att inte vara otrogen och titta efter vilken jäkla butik jag går in i och känner jag inte igen mig så är det ju bara att gå ut igen.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *