Plågande PT

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta i skrivande stund, men att skriva just nu går till på följande sätt att jag med våld kastar ut mina armar och ner mina fingrar på tangentbordet och hoppas att jag träffar rätt, som ett litet barn som sitter och klinkar häftigt på ett piano, men jag gör detta i en aktiv rörelse och med stor koncentration då min motorik är satt ur spel.

Igår hade jag ställt mig in på att min träning skulle vara ett pass i bassängen men när det var mindre än en halvtimma innan jag skulle vara på gymmet ringer min PT och glatt, lite för glatt berättar att jag ska vara med på ett cirkelpass.
Jag min nöt svarade bara: Jaha och packade om träningsväskan med annat än bikini för jag tänkte att den utstyrseln inte skulle passa sig.

Väl framme och inne i träningslokalen så gick instruktören för passet igenom de stationer vi skulle göra och redan där borde jag ha anat oråd, PT-n satt med ett Pepsodentflin på stationen bredvid mig och bara att komma ihåg vad som skulle göras på alla stationer varv 1, 2 och 3 gav mig träningsvärk i hjärnan.

Passet startade och jag gav vad jag hade och snabbt undrade jag om PT-n trodde att jag skulle lämna ett fett arv efter mig och nu försökte ta livet av mig. Jag fräste i till honom att han kunde få mitt piano ändå.
Jag kan säga att första varvet hade räckt för min del och under andra varvet började jag säcka ihop, instruktören kämpade på bra med oss deltagare och det var fler än en gång han kom rusande och peppade mig att göra det där extra som jag inte annars skulle ha orkat, PT-n ropade så högt: Kom igen nu Bettan! att det måste ha hörts från Haparanda till Ystad och hans diafragma  fick bekänna färg, emellanåt log han åt mig, log så där så jag blir förbannad och under passet hade jag inga goda tankar om min PT, till och med hans sexiga armar var borta ur mitt minne.
Tänk er att sitta Jägare med en skivstång i knät, mot slutet av den stationen så kände jag inte benen utan det kändes som om min överkropp satt fast på en spik på väggen.
Armhävningsstationen var den värsta men som tur var fanns det en lättare station som var att stå plankan, då fick jag lite återhämtning, många stationer var det.
Försökte ta ett kort på mig så ni skulle se hur hårt jag slitit och hur tom min blick var men jag fick inte upp mobilen ovanför midjan så det här är vad det blev:

Efteråt i omklädningsrummet så gick mina sista krafter till att få upp armarna så jag kunde ta av spotbh-n och att sedan få på sig en annan bh efter passet var bara att glömma, dom fick hänga fritt resten av dagen, jeansen skippade jag snabbt att få på mig så det vart en joggingbyxa, strumpor behövdes ju inte resonerade jag med mig själv för jag har ju skor, tjocktröja är överskattat då dunjacka skulle på.

Väl hemma och jag skulle stå och skära sallad så fick jag använda mig av kroppen för att skära, gunga kroppen fram och tillbaka med armbågen i en fast position vid midjan och underarmen rakt ut från kroppen.
Att trava i trappan upp till köket var ju en upplevelse med att försöka lyfta benen som kändes som två lårkakor. Vänstra ryggfilen liknar mest en filé som blivit bortglömd på grillen några timmar, hård som granit.
Men när vi kommer till mina axlar så känns ledbanden, om det finns sådana där, som gamla resår band som mist sin elasticitet för så där en tio år sedan.

Men PT-n hade iallfall någon som helst medmänsklighet då jag fick, dock så lite men ändå ett par minuters massage.
Men jag kan inte låta bli att undra om PT-ar är dåtidens torterare!?
Trots allt så är träningsvärken den skönaste av alla värkar!
Nu har jag ett par funderingar och det är hur jag ska komma ner för trappan när jag ska åka på spinningen, kanske kan jag sätta mig på en pulka och åka ner och hur ska jag få på mig den tajta sportbh-n? Kanske kan be PT hjälpa mig med den sistnämnda? Eller så får jag tvinga och hota sonen att knäppa där bak.

Vi hörs!

En reaktion på “Plågande PT

  1. Håller med dig träningvärk är skönt 🙂 du har väl min adress när jag skrivit till dig? kopiera länken & klistra in den på länkar så hittar du mig alltid 🙂 som jag gjort med dig ……ha en ljuvlig lördag¨å kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *