Philip om The Ride

Yngste sonen Philip får gästblogga idag hur det var att cykla 100km igår. Jag ska säga att den längsta sträckan han cyklat innan var på 24km. Sammanlagt innan loppet igår hade han totalt cyklat 140km.
Här kommer Philips upplevelse i ord:
Om man ska sammanfatta cykelturen.
Uppladdningen börjar onsdag kväll och fortsätter till fredag natt, det går ut på att äta så mycket kolhydrater och dricka så mycket vatten som möjligt. Jag är inte direkt sugen på kolhydrater längre.

Fredag tillbringar jag kvällen hos några kompisar och det blir lite senare än tänkt, kommer hem runt 24:00, väger mig: 76 kg, och slevar i mig rester ifrån middagen, risotto (mumma…). Kommer inte i säng förrän 01:20, vilket är ”lite” snålt, men bättre blir det inte. Tyvärr, kanske bra, är jag så jävla taggad att jag inte kan sova. Hur jag än ligger och vrider och vänder mig kan inte lyckas somna. Somnar strax efter 02:00.
Vaknar 05:30 av att jag behöver gå på toa (mycket vatten), men går inte upp förrän alarmet ringer 06:20, uppskattar totalt ungefär 4 timmar sömn. Upp och hoppa, får en ”smoothie” av Hjärtat gjort av: hallon, banan, nypon, tropisk juice, filmjölk, blåbärssoppa, acai, fiberhavregryn, mandel, gainer-pulver, maltodextrin och en rejäl dos kärlek (det behövde det verkligen). Äter nästa mål, müsli och omelett. Vid det här laget är jag så trött på att äta så det inte ens är roligt längre. Duschar och smörjer in ”shorts-arean” med någon jävligt trög barnsalva (tack gode gud för det) och klär på mig cykelkläderna. Sedan cyklar jag och Hjärtat ned till socitetsparken där det ska börja.

Väl nere i parken tar det en bra stund innan den gemensamma uppvärmningen börjar och även blir starten fördröjd, vilken tur att man inte har planerat in dagens kost för att starta bra. Starten går och det går bra segt ut ur Norrtälje till Edsbro, ett klunga ökar tempot och jag hänger på. Det går bra ända tills en bit innan Lohärad och sen får jag cykla själv till Edsbro.

I Edsbro är första refreshments-stationen där det äts 1 banan, 1 mugg sportdryck och 1 mugg vatten, tomma vatten flaskor fylls på. Jag och Hjärtat cyklar ihop på väg till Hallstavik, jag tar en energi-gel men får lite på handen vilket gjorde att ena handtaget på cykel var kletigt så det står härliga till. Måste även stanna och pissa, vilket tydligen inte var så poppis hos vissa andra deltagare, man skulle tydligen göra som man var född om man behövde pissa, alltså i byxan. Sträckan till Hallsta går bra, tills 3 km innan Hallsta, då Hjärtat får punktering på bakdäcket, han ringer efter servicebilen och jag fortsätter. När jag kommer till Hallstavik fylls vattenflaskorna på igen och stretchar stumma ben, även här går en till gel. Hakar på några andra på väg till Älmsta, men orkar bara takt ett par km och får cykla själv till Älmsta, där jag även såg den plattaste grävlingen jag någonsin sätt. En powerbar äts och kiss-paus anordnas. På vägen dit åker servicebilen förbi och förare med barn ropar: Heja heja heja! Vilket var guld värt, cyklade på det ända till Norrtälje. Tror jag aldrig har varit så glad att se Älmsta, som när jag såg första husen uppför sista backen. I Älmsta är sista refreshment-stationen, där äts 2 bananer, 1 mugg sportdryck och 1 energidryck och vattenflaskorna fylls på, även här blir det stretch för stumma ben, tar med mig en banan och 1 energidryck. Fortsätter mot Norrtälje, 30 km kvar. Snabbt anordnas en tredje kiss-paus där även den medtagna bananen äts. När jag ska sätta tillbaka vattenflaskan i hållaren lyckas jag tappa den, snabbt som fan slår jag på båda bromsarna och stannar ganska direkt. När jag kommer till stillastående kommer jag på att jag måste dra ur clipsen (skorna sitter fast i pedalen), lyckas dra ur ena ramlar på andra sidan, resultat: skrapar upp knät. Ett par km efter Älmsta börjar det komma ”några droppar” regn, det slutar inte förrän man blivit helt dyngsur, knät blöder lite och regnet gör inte direkt så att det torkar, tredje och sista gelen äts. Dum som jag är, försöker jag ta bort vattendroppar från solglasögonen, men det slutade bara med att jag drog massa energi-gel på glaset och såg ännu mindre, så då fick jag vara utan. Sedan börjar det regna igen en bit innan Söderbykarl. Efter ett tag tänkte jag: Nu går det inte att bli mycket mer blöt, men jag har aldrig haft så fel. I skorna sipprade vatten mellan tårna, fingrarna började bli russin och energi-gelen på styret blev glatt som om man smort in det med glidmedel. En fjärde och sista kiss-paus anordnas utanför vikingabyn, där även energidrycken dricks. Väl inne i Norrtälje var det bara att trycka på, snabbt ner till socitetsparken och blir klar på 3:54:21. När jag kommer hem igen blir det ett varmt bad och väga sig igen, vikt nu: 73 kg, och äta en påse micropopcorn.

Det var jävligt roligt, det var jävligt blött, och det var jävligt tillfredsställande att lyckas göra en sådan prestation.

Statistik:
Sömn: 4 h
Mat: 3 energi-gel, 4 bananer, 1 power-bar
Dryck: 4 l vatten, 0.6 l energidryck, 0.6 l sportdryck, totalt 5.2 l vätska
Vikt: -3 kg

Foto
Foto
Tack Philip för att du delade med dig av din upplevelse!
Det var roligt att få läsa!
Grattis igen för bra prestation!
Puss Mamma<3
Vi hörs!
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *