– Pappa basat!

Imorse åkte jag till mellersta Kotten, den lilla sköna bönan. Hon tog sovmorgon till 07:10. 
Vi började med att mysa i soffan. Då skulle hon ringa Kakan, men Kakan svarade inte på sin DoggyPhone så vi provade först med moster Angelica, Enya ruskade på huvudet och sa: Nä! när inte moster svarade. Då testade vi morfar, Enya höjde axlarna och slog ut underarmarna och böjde händerna så handflatorna syntes, ruskade på huvudet och sa: Nää! när morfar inte svarade. 

Enya ville strax ringa igen. Jag tog till min fuling:

  
Den här ringningen går till mig eller om det är det gamla hemnumret, det svarar aldrig någon och Enya rycker på axlarna, ruskar på huvudet och säger: Nä! sedan nöjer hon sig. Ibland vill hon ringa redan 06:30 och då känner jag att moster, morbröder och morfar nog inte skulle bli allt för glada av en påringning.

Alvar ringde sedan, han käkade frukost och då skulle Enya göra det samma. Så de åt frukost tillsammans.

  
Jag sjöng för Kottarna och en version av Imse Vimse spindel som lockade till skratt.

Idag gick det strålande att borsta tänderna på fröken. Vi hann inte innan frukost då hon såg att Alvar åt och skulle då också äta. Annars är det tandborstning före frukost som gäller, borstar man efter frukost borstar man bort det i munnen som hjälper till efter maten att återställa syraangreppet på tänderna, precis som mormor, morfar och mamma Charlotta gör. När vi började borsta ropade Enya: Ama! Aaamaa! Ama! Hon ville att Alma skulle komma och titta hur duktig hon var som borstade tänderna. En sömndrucken tax släpade sig in på toaletten som tur var.

Hon vart bara arg när jag skulle smörja in armarna, det tar ju ett par minuter att massera in krämen per kroppsdel och då störs Enya när jag gnuggar på arm efter arm då hon då absolut ska titta och hålla min telefon med båda händerna, just då går det INTE att hålla med en hand. Vi hade, eller jag hade tur att morfar ringde Enya då, när morfar ringer blir Enya alltid så glad och uppspelt att hon inte vet var hon ska ta vägen.

Enya fick en ny juniorsäng i fredags. Jag bad henne visa den. Mycket stolt visade hon upp sängen. Hon skulle direkt visa hur hon ligger och sover i den. Filt skulle hon ha på sig.

  
Hade Charlotta & Hampus fått fyrlingar i Enyas storlek hade de kunnat dela säng, det är inte så mycket av sängen som Enya tar upp.

  
Hon började lossatssova och drog filten över huvudet.

  
När hon sovit klart så var det lika klart som korvspad att det skulle hoppas i sängen. Rätt var det var så stannade hon och sa: Pappa basat! 

Jag: Har pappa bajsat?

Enya nickade. 

Jag: Har mamma bajsat?

Enya ruskade på huvudet och sa: Mamma basat! och så ruskade hon på huvudet igen.

Det känns skönt att jag nu vet att svärsonen sköter magen ordentligt!;)

  

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *