Överraskad mamma

Egentligen vart jag överraskad två gånger igår.

Mycket tanklöst bestämde jag mig för att åka och storhandla idag, eller snarare tvingades iväg. Maskindiskmedel var helslut, grönsaker fanns det inte så mycket utav i kylen, mjölk köpte jag 1L igår, annars hade det varit tvärslut. Handla är ju inte så kul så jag hade verkligen dragit ut på det. 

Kristehimmelsfärd, eller Kristiflygare, vilket du föredrar att kalla den här pågående helgen, är den helgen det händer här i Norrtälje. Norrtälje är en sommarstad, det är den här helgen sommargästerna kommer. Då valde jag att åka och storhandla och till fler affärer, du förstår.

För mig är denna helgen lika förvånande som när det första snötäcket lagt sig utanför fönstret då jag vaknar på vintern. Jag vet att det ska komma men tvärt blir det helt annorlunda.

På de nyaste Apoteket i staden var dom häpna. De hade förvänta sig som en vanlig lördag denna röda helgdag. Apotekaren berättade storögt att det varit så mycket folk sedan dom öppnade. – Välkommen till sommaren i Norrtälje! Det är den här helgen det händer, sommargästerna kommer till sina landställen! Så här är sommaren i Norrtälje! 

Jag tror många nya handlare kommer ”bli tagna på sängen” i sommar. Det är svårt att förklara med ord det som sker. Bästa förklaringen är nog en 3-åring som sover fridfullt och lugnt, när denne plötsligt slår upp ögonen på morgonen så är det full fart direkt. En 3-åring gasar ju upp till 300km/h på mindre än en millesekund. Kör på så tills kvällen då denne helt plötsligt bara somnar, typ i ett steg. Så är Norrtälje, sommaren är 3-åringens dag, när hösten kommer och skolorna startar är det 3-åringens kväll, natten är höst, vinter, senvinter, tidig tidig vår, när löven börjat titta ut ur sina knoppar på grenarna så blir det 3-åringens morgon.

När jag sedan åkte hemåt från parkeringarnas fullständiga kaos och gled in på vår gatas lugn så sitter det en morfar och en flick-Kotte på muren och vinkar med benen. Vilken överraskning att en Kotte välkomnar mormor när hon kommer hem och med mannen som är min bästa vän, stora kärlek och älskare. 

Enya hjälpte mormor att plocka in varorna, som hon slet och bar tungt. Efter det gick vi och gungade.


Enya fick en glasspaus, lön för plock-hjälpen med matvarorna.


Minikotten vaknade och fick gunga för första gången i livet.


De packade ihop sig efter några timmar.

Jag och Janne åkte för att köpa Myrr. Han körde och väntade i bilen, jag gick in på Flygfyren med vassa armbågar och trängdes med min skanner. 

Vi har alltid haft all faunans myrarter på vår gård, vi krigar med de olika arterna i altandörren, de vill flytta in, jag köp popcornmajs i blendern och strör ut vid dörren, myrorna demonstrerar högljutt utanför popcorn-mjölets kant. De bygger bon vid träd, persikoträdet skickade de till himlen. Nu är krukor och urnor fullsatta med myror och växtligheten tar stryk. Vi har myrbon precis överallt. Här dödar ”vi” ju inte djur så de har fått vara år efter år. Till vår tomt har myrorna haft som fristad. Janne har förklarat att myror kan bli ett skadedjur för huset, jag har inte trott på honom, nu börjar jag förstå. Janne får vara bödeln. Även jag är ju delaktig då jag var budbärare till bödeln. Förlåt!

När vi gled in på vår gatas lugn så såg jag Challans bil åter på gatan. Jag mötte Enya i dörren som ville ut till morfar för att ”mata” myrorna så de kunde ”sova” snart:0.

Jag undrade då jag hjälpte Enya ut om Challan och Noah var i köket, det var så tyst. Jag kikade in i vardagsrummet ifall Challan satt och ammade Noah i soffan…

(Trots att jag INTE gärna visar mig bland folk då jag blivit så så tjock så får du se min reaktion här.)

Så här blir en mamma då yngsta sonen helt plötsligt sitter i soffan med ett syskonbarn i famnen!

Philip hade textat syrran om hon kunde hämta honom på busstationen och köra honom hit.

Ja jäklarkladdigamakaroner så överraskad och glad jag vart.Janne tappade ansiktet två gånger då han kom in och såg Philip, obetald min:)

Enya var lycklig att Philip var ”hemma” och körde ett race. Todd och Jens kom för att hämta hundarna vi varit hundvakt till så de hade turen att också få träffa Philip.

Philip skulle snabbt hem för att klippa sig.


Janne körde ner och hämtade honom hos världens bästa frisör, Cajsa. 

Philip åkte hem efter en sen middag. Vi var så lyckliga att få träffa honom. Det var långhelgens stora överraskning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *