Överdrev ju inte iallafall

Den vädernisse som sa i förrgår att det kunde komma 10-15cm nysnö tog ju inte i så byxorna sprack iallafall.
Igår kom det mera.
Igår skottade jag bara två gånger.
Nytänk från min sida.
Idag vräker snön ner igen.
Hade det varit för tre år sedan hade jag redan varit ute och skottat. Ställt klockan så jag fått undan snön innan skola och arbete börjar. Allt för att de skulle slippa pulsa i snön ned för trappan och på uppfarten.
Jag stod med en mjuk bilborste och sopade i stentrappan så jag inte skulle väcka någon då piasavan slog mot trappstegen.

Tur att det är lätt snö som kommer. Men jag får nog allt hålla koll på termometern så det inte går mot nollan, då blir det brått och skotta undan s k i t e n.
Finns det larm att sätta på typ -1?
Det vore fett nice ju! Då skulle jag ju inte behöva springa och kolla termometern lika ofta som jag sprang och kollade om barnen andades när de var bebisar.

Kakan var med mig igår och skottade. Hon älskar det!

20130116-054547.jpg

Jag har en rutin hur jag skottar, delar av gården och tar det i sektioner på framsidan. På baksidan skottar jag bara från altandörren och rakt ut. Jag tycker det går lättare om jag delar av. Lurar mig att det är mindre att skotta på så sätt. Jag går på det varje gång!

20130116-054911.jpg
Igår när ryggen brände som eld så tog jag och lade underarmarna på spadskaftet, lutade hakan mot händerna och tänkte: Undrar hur många spadtag snö jag tagit genom åren?

Jag har funderat ut många små uppfinningar genom åren på snöskyfflar mm. I år har det poppat upp en helt galen idé!
Har funderat om jag kan sätta ett plogblad på moppen för att köra av gården på snö.
Tror jag måste ner i garaget och såga, spika för att lösa detta! Det vore ju grymt att få det och funka!

Om det är någon som har en snöslunga som står och tar plats så går det bra att skicka den till mig! Jag lovar att jag ska sköta den som ett barn och att den får ett bra liv hos mig!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *