Ont, såg lite, lunch med Mikael

I tisdags opererade jag mitt andra öga. Det var inte lika vackert och chill som det förra jag gjorde i torsdags.
Nej, denna gång gjorde det ont. Jag kom på mig flera gånger där jag låg under den blåa duken att jag höll andan och spände mig som en stålfjäder.
Jag var glad då det var över.
När jag kom ut på gatan skulle jag titta i mobilen vilken buss jag skulle ta till Hjärtats jobb från Slussen. Jag såg inte vad det stod i mobilen, allt var suddigt. Jag såg inte mycket framför mig över huvud taget. Att se ett blått sken eller rött strax efteråt är vanligt men detta suddet. Jag visste inte hur jag skulle få fram vad bussens nummer var. Jag fick nästan lite smått panik då jag inte såg på nära håll och dimmigt med ena ögat på långt håll. Jag försökte räkna ut ungefär vem det var som ringde min mobil senast. Jag ringde fel innan jag kom till Hjärtat, det visade sig att Mikael ringt under tiden jag opererades. Det var ju bra att jag kom till honom då jag tänkt en lunch dejt med honom. Sedan fick jag fatt i Hjärtat medan jag försökte hitta mig fram till T-banan. När jag lyckats passera spärrarna i T-banan säger Hjärtat: Ta en taxi hit när du inte ser! Det var försent då jag redan var nere vid spåret. Jag hade svårt att se var perrongen slutade och där spåret var.
Jag kom iväg och när jag var framme vid Slussen var det svårt att se för att ta sig ut.
Angelica ringde då jag satt på bussen och hon tog mig i örat via orden. Hon gillade INTE att jag gett mig iväg själv till Ögonkliniken och där ifrån själv. Hon tyckte att hon och Alvar hade kunnat följa med mig.
Ärligt tror jag inte Alvar skulle älskat det äventyret. Det gick ju bra.

Det var tur jag hade en lunchdejt med Mikael då jag ”glömde av” smärtan i ögat lite. Mikael bjöd mamma på Melanders fisk. Vi åt varsin dubbel skagen, den är fantastisk god.
unnamed
Det var riktigt trevligt och roligt att sitta och äta tillsammans med Mikael. Han hade en hel del att visa på telefonen som jag inte såg men han berättade.
Jag och Mikael gick till Stadion och Mikael fick vara mina ögon då jag skulle köpa sockor till lillebror Philip.
Han hjälpte mig på Apoteket också och på Hälsokosten. Jag köpte Propoliskapslar och tyckte det var lite dyrt. Jag hade svårt att trycka in min kod då jag inte såg. Det visade sig då Hjärtat och jag kom hem och jag berättat att de var dyra så kollade han på kvittot och då hade kvinnan inte slagit ut kassan från kunden innan, jag hade betalat dennes piller också.

Mikael bjöd mamma på en Latte efter maten på Joe & the Juice, den var riktigt god!
unnamed (3)
Jag kan säga att jag och Mikael tjafsade en del med varandra. Jag ville bjuda på lunch, det ville inte han då jag bjöd sist. Jag sa till honom att fråga sina systrar att mamma alltid bjuder. Så tyckte inte han att det skulle vara då han, säkert för att retas, tyckte att barnen alltid skulle bjuda mammor. Jag försökte få betala kaffet också men det fick jag inte. Jag kände att det inte var någon idé att bråka vidare, bara att blotta strupen och ge sig.
Tack Mikael för god lunch, gott kaffe och trevligt sällskap! <3 Hjärtat fixade middagen då jag fortfarande var i en dimmig värld. Det gick att äta till middag det också. unnamed (4)
Fil och müsli.

Igår var jag på återbesök. Det visade sig att jag fått jättebra syn på håll. Jag kunde läsa en rad som verkligen var överkurs. Eftersom jag fått så bra syn på långt håll trodde läkaren att närsynen skulle komma vart efter ögonen läker. Full syn kan ta upp till en månad att få. Mycket som ska ställas om i hjärnkontoret är det också, det kan ju vara lite segt.
Jag fick meed mig ett par +1.5 läsglasögon så att jag kan använda tills närsynen kommer. Jag hatar verkligen glasögon i alla former. Ute ska jag ju ha solglasögon då alla blir ljuskänsliga ett tag efter. jag känner mig instängd med glasögon. Tur att operation var ett alternativ och billigare i längden än att köpa glasögon.
unnamed (6)

Efter besöket hade jag en lunchdejt inbokad med vackra Michaela. De timmarna gick snabbt. Vi åt varsin god sallad och Michaela fick vara mina ögon. Vi hade så trevligt att vi bokade in en dejt tillsammans med männen på lördag kväll. Vi var på Vapiano och satt här uppe.
blog

Efter det tog jag tunnelbanan till Mörby centrum och vart där upplockad av Hjärtat för färd hem. Han hade ordnat middagen berättade han så det behövde jag inte tänka på. Det hade han gjort då han var i Nacka Forum för att få tillbaka lite stålar för det jag hade fått betala för mycket.
Det vart mat från Melanders Fisk. Någon fickbiff/burgare vi åt med sallad och en god limeaioli, mums.
unnamed (5)
Imorse så väckte hundarna mig som vanligt då Hjärtat skulle åka 05. Jag som inte somnade förrän 01 i natt. Det blir numer för lite sömn, måste ändra på det.
Nu ska jag fodra hundarna då vi varit och promenerat, äta frukost, göra hushållsarbete, till Naprapaten och sedan på fikadejt.
Satanigatan vad jag dejtar! Kul är det att träffa människor igen!

Vi hörs!

8 reaktion på “Ont, såg lite, lunch med Mikael

 1. Va skönt att båda operationerna gått bra! Jag hade aldrig vågat göra det!
  Du är jätte fin i glasögonen. Dom klär dig bra 🙂

 2. Allra raraste Elisabeth! Tack för Dina bloggar! Låt mig sända min beundran för Din positiva attityd till det mesta! Nu hoppas jag Du tycker det är JÄTTESKÖNT att ögonoperationerna är över och jag önskar nu att konvalescensen efter dem blir så kort och så smärtfri som möjligt! Kramar i mängd till Dig o. hälsningar i mängd till Din fina familj o. hundar! <3

  • Tack finaste Örjan! Du har en stor förmåga att få mig att känna mig positiv, på bra humör och lyfta mig när det är tungt, Tack!
   Massor av kramar tillbaka till Dig och Tip Top! Jag hoppas hon läker bra och snabbt! Det var ju en förfärligt otäck olycka! Tänker på er i massor varje dag! <3

   • Skönt att det är över Bettan. Visst är det svårt att få någon att lyssna när man har så mycket detaljer att berätta om operationen ;)) De flesta jag försökt berätta för ryggar tillbaka och skriker ”Öhhh sluuuta”.
    Kram och ta det försiktigt.

    • Hahaha, ja det är inte lätt att få någon att lyssna på hela historien. Tycker de skriker rätt fort:):)
     Jag tycker det är väldigt skönt att det är över. Nu hoppas jag det läker och att närsynen kommer tillbaka så jag slipper göra om det.
     Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *