Önskar jag var en sjusovare

Det här med att sova verkar inte vara min grej.
Jag önskar att det var min grej liksom, tänk att vakna vid nio en ledig dag, ligga kvar i sängen och mysa och kanske somna om en stund.
För ett par år sedan hade jag sömnen, men det tog två månader att få den och jag hade hjälp av piller, jag gillade det inte och protesterade lika vilt som om jag skulle ha dragit en katt i svansen genom ett nyckelhål.
Men efter att ha varit vaken tre dygn så fanns det ingen återvändo, kroppen organ gick på högvarv, systemet höll på att koka torrt så att säga.
Men efter ett par månader kom sömnen och jag sov mina åtta timmar så fint, kunde vakna och sedan slumra till en stund.

I morse så slog jag upp mina blå strax innan nio skulle jag ju kunna säga;)

Men jag vet ju att jag kan få tillbaka sömnen, för det måste ju gå när de t en gång har gått.

När barnen kom var det ju tidiga mornar och sedan kom en period då jag iallfall en ledig dag kunde ligga och sova till åtta innan barnen pockade på uppmärksamhet.
Men sedan kom perioden då vi tog emot barn och ungdomar och då var det ofta någon behövde 24/7- passning så klockan ställdes på 04.30 så jag hann ut med hundarna innan barnen vaknade, sedan var det ju många ungdomar som inte kunde sova och hade vänt dygn och då var det bara att var uppe med dom och sedan fortsätta med de som vaknade på morgonen, den tiden som förstörde min sömn och att aldrig kunna slappna av.
Efter perioden då jag fick sömnen tillbaka så har jag ju jobbat på natten och även på dagen så det är klart att den får lida.
Ett åldertäcken måste vara att jag vaknar så fort det ljusnar och i går kväll glömde jag dra ner den heltäckande rullgardinen och det var endast persiennen som var nere.
Men sedan har jag så mycket roligt på gång just nu så då har jag inte ”tid” att sova, jag har energi så det sprutar om mig av all glädje.

Men i morse gick jag tillbaka till sängen vid 07 och myste, det var riktigt härligt kan jag lova dig.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *