Olustighetskänsla i magen

Om jag var irriterad igår så är jag än mer idag och jag känner olustighetskänsla i magen.

Det började igår redan, jag började tassa på tå då jag går hårt annars. Försökte plocka ur diskmaskinen tyst. Kände imorse att jag bävade för att öppna toalettdörren då den gnisslar lite. Bävade då jag visste att jag behövde köra ett par tvättmaskiner idag, dels var Janne och körde spinning och de kläderna måste tvättas bums.

Vi hade ett möte med den vi hyr lägenheten utav idag, inplanerat på vårt initiativ sedan ett tag gällande annat.

Vi frågade då om han visste vem som hade lägenheten under. Han berättade då att han sett sent igår kväll att grannen ringt honom. Han hade ringt upp och fått veta av grannen att det nu var löst, inget mer.

Vi berättade att mannen kommit upp med möbeltassar då stolarna inne och plasstolarna ute låter så mycket ner till dom.

Han vi hyr av berättade då att han blivit uppringd i juletider av mannen om just det att stolarna lät för mycket från vår lägenhet. Han hade berättat för grannen att vi inte var hemma då vi åkt långt ut i världen och väntas inte komma tillbaka förrän i mitten av januari.

Åt detta vart jag skitirriterad och fick en olustighetskänsla i magen. Att ”springa” och tjalla till den vi hyr utav istället för som han/dom sedermera vart tvungen till, fronta oss själva. Om vi hade party var och varannan dag med hög musik och kastade fimpar från vår balkong till deras vore de ju en annan sak. Nu hör det ju till saken att jag ju har en ”gravid” make. Angelica är ju gravid nu och Janne har ALLTID blivit skengravid med just henne. Jannes gravidtrötthet gör att han oftast går och lägger sig strax efter 21, en period (lång) gick han och lade sig strax efter 20. Oftast går jag också då i säng strax efter, eller så ligger jag och spelar eller läser något på telefonen. Möjligtvis släpper en och en annan fjärt och det är väl det som kan låta här ifrån.

Nu har jag klistrat på möbeltassar på stolarna inne. Plaststolarna ute var svårare.

På alla stolar rengjorde jag ytan med vatten och diskmedel, sedan fick det torka. Ändå ville inte möbeltassarna fästa på plasten. Jag lät tillslut en sitta ett tag för att få med sig orenheter för att sedan sätta en ny i hopp om att den ska sitta så pass länge att jag hinner vända stolen med benen mot golvet innan de lossnar.

Till ”vinkelbenet” fick jag klippa och klistra.

Jag tror ärligt att dessa snabbt kommer att lossna. Tror inte att det är sådan plast där klister fäster så bra. Sedan då det regnar och filtmaterialet i möbeltassarna blir blöta så kommer dom ramla av.

Vi får nog köpa en eller ett par mattor och ställa stolarna på eller badlakan som de kan glida omkring på.

Idag när jag låg och solade på badmadrassen (luftmadrass) tänkte jag på att det lät då jag rörde mig på den.

Tror inte det är sista gången vi hör av dessa grannar. Har det nu börjat reta sig på ljud från oss lär inte det upphöra i brådrasket.

Vi hörs!

2 reaktion på “Olustighetskänsla i magen

  1. Men skönt att de klagade då ni var borta !!! Då vet ju han ni hyr av att det inte kunde vara NI som förde oväsen. Kanske är det någon salig ande som går där och flyttar stolar i tid och otid ..? (eller så kanske jag har tittat på ”Det Okända” för mycket)
    F-n vad obehagligt att gå där och känna att man ”stör” fastän man inte gör något väsen av sig … du får ta dit Ashberg och ”Grannfejden” i värsta fall.

    • Tyvärr finns det ju oftast någon ”ljuskänslig” i ett område. Synd för oss bara att det var grannen under oss? Jag går och peppar mig själv att fortsätta som vanligt och sluta smyga runt. Tar väl några dagar innan jag peppat mig klart?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *