Olat

Kom idag på att jag har en olat, ja jag har flera men just när det gäller städning.
Jag kom på att jag alltid haft det, ända sedan jag började med veckostädningar då jag var 10 år, i mitt barndomshem så tog jag alltid finrummet som det hette sist och det var efter hallen och då var jag tvungen att åter igen dra ur dammsugarkontakten och sätta i den i vägguttaget i finrummet för att nå ända in mellan sofforna i hörnet och bakom tvställningen, jag orkade sällan göra det och struntade oftast göra det, vet inte om jag var trött, less eller ville ut och leka med kompisar eftersom jag inte gjorde det.
Samma är det än idag att det tar emot att krypa där på golvet och damsuga i hörnet där soffan står i vardagsrummet, varför det tar emot vet jag inte men jag får verkligen tvinga mig.


En sak till som håller i sig är att jag fuskade med pappas sovrum då jag veckostädade, han hade så mycket prydnadsaker som skulle dammas och sedan skulle jag krypa under dubbelsängen där med dammsugaren så ofta lämnade jag det ogjort.
När jag idag städar huset så brukar jag inte ta hela på en och samma dag för det är en full arbetsdag det tar och jag lämnar alltid just sovrummet till en annan dag.

Men de gånger jag hjälper andra att städa så dammsuger jag i hörnet vid soffan utan problem eller tvång, märkligt.

Ja nu är ”problemet” upptäckt och ventilerat så nu är det dags att göra en beteendeförändring och jobba bort det här!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *