Ny höna på byn

I onsdags då Janne gick in från altanen och in så vinglade han till och började hoppa på ett ben. Ena knät gjorde riktigt ont! Ändå fick vinka av Janne för en liten cykeltur på 6-7 mil. Herregud, dom skulle ju bara köra LSD, long slow distance och de kör man ju med ett skadat knä, de i år opererade knät. 

När Janne kommit hem igen och vi badat så skulle vi gå till Kinesen för att köpa ett batteri. Det var hos kinesen jag köpte mina äkta Koho Bom glasögon och min äkta NIKE keps. Hela affären är full i billiga Loveton- väskor, Gucci med flera. Mycket märkeskläder som är tokbilligt. Här på stranden går dom också och säljer asbilliga märkessolglasögon, väskor och till och med en som sålde märkesskor. Jag hoppas du förstår min ironi om den äkta varan i dessa prylar:) Men på väg dit så krånglade Jannes knä ännu mera, kan du fatta att det gjorde så trots att han kört LSD bara 6-7mil. Janne fick sätta sig ned och vänta medan jag gick till Kinesen.

Jag vet att just det här knät har opererats flera gånger. I 20 års åldern var det någon som skulle skoja med Janne och knuffade honom i ryggen där han satt, på marken framför låg krossat glas som Janne ramlade över. Om det ät två eller tre gånger de plockat glas i det knät minns jag inte. Det är samma ben som fastnade i en stege så Janne vart hängandes strax ovanför marken med huvudet när en aluminiumstege gick av (fabrikationsfel) när Janne precis var på väg upp med ena foten på ett tak. I vadmuskeln är det ett par djupa gropar som inte går bort. Ändå var det tur att han fastnade med benet i stegen, annars har han stupat med huvudet rakt i stenplattorna nedanför. Operationen i våras var ju någon benbit/knöl som vuxit fast i benet i knät som inte skulle vara där. Igår fick jag veta att Jannes faster Pian såg en sommar när de var och badade och solade en knöl i Jannes knäveck , stor sim ett hönsägg, samma knä. Janne var 10-11 år, det var då hans karriär med knät började;) Han togs till något sjukhus söder om Stockholm då han kom hem från faster. De sög ur någon kletig smet först och opererade sedan bort den då de inte visste vad det var. Det här sista visste jag inte om Janne. Tänk efter 31år finns det fortfarande saker att berätta om varandra som den andre inte visste:)

Att jag haltar ofta, iallafall i starten vet de flesta i min närhet. Idag när vi gick och handlade så var det en ny halta Lotta på byn. Så här såg den hönan ut:

Nu går det två halta Lottor här på byn och kacklar med varandra.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *