Nu vilar Mormor & Morfar

Nu har vi slängt oss i dubbelsängen raklånga. Älva tog fasta på det och lade sig intill husse.

  
– Hej Husse, här ligger jag!

  
– Visst har vi det mysigt husse?

  
Vi vilar inte middag pga. av att vi drog av något julbord på någon julfest igår och snubblade hem mitt i natten lagom runda under fötterna! Nej det vart en sen kväll med några avsnitt av Mad Man innan vi tysta som små möss tassade in i sovrummet för att inte väcka den björn som sov där inne.

  
Där låg nämligen Enya med sin nallebjörn och sov. Charlotta jobbade kväll och Hampus var på julfest.

I barnrummet, två rum bort låg Alvar och sov. Angelica och Jens var igår kväll till mall of scandinavia och julhandlade och sedan på bio. VIP- platser hade de bokat och satt kungligt i fåtöljer och drack en alkoholfri drink och en alkoholfri öl. Imorse åkte de ner på Å-tellet och käkade frukostbuffé. De hade 8-års dag idag.

Först kommer en, sedan kommer alla…

  
  
  
Med alla menar jsg barn, gossedjur och hundar;)

Myskväll stod på schemat och morfar var ivrig då nu barnen fått tillåtelse att äta chips.

  
Ska en sitta med sin skål på mormor så ska nästa också göra det:)

  
Vi tittade på en tecknad film. Strax var det bara mormor och morfar som tittade då den ena sprang i cirklar och den andra tvärs igenom den som sprang i cirklar. Fantastiskt roligt, hysteriskt rolig emellanåt:)

Idag var det uppställning för mormor och morfar 06:30. Ska jag vara helt ärlig så ”hoppade” inte morfar upp utan sa: Det var tidigt! Säg till när du behöver hjälp!

4 min senare så behövde jag hjälp. Jag behövde INTE säga till morfar själv. Morfar for upp som ett skott då två kottar körde: testing, testing av sina röstresurser då de båda insåg att två kottar skulle samsas som samma (SIN) mormor och tumult utbröt. Den kotten i spjälsängen accepterade INTE att en annan desutom försökte klättra i dennes säng!

Frukost serverades, mannagrynsgröt med kanel och mjölk. Varsitt barnbarn matades.

Efter det var det lek en timma sedan gemensamt kottbad. Kul var det och det kunde jag se efteråt då det var vatten i näst intill hela badrummet.

Två rena och hungriga kottar.

Jag måste ge Janne en eloge för denna övernattning av kottar trots att kontoret drar i honom som en stark magnet. Han har hjälpt mig ovanligt mycket med kottarna. Kommit direkt jag ropat och hjälpt till. Tagit egna initiativ. Jag har stått med hakan tappad i golvet många gånger denna övernattning. Det var kul och det kändes verkligen som vi tillsammans tog hand om kottarna. Tack Älskling, jag njöt och hade roligt!<3

Kanske låter som självklart för dig då du läser att det är delat ansvar. Så är det inte här med en man som jobbar hela tiden, sju dagar i veckan, morgon, middag, kväll. Det var en underbar känsla och kändes mycket tryggt att vara ett team:)

Egentligen behövde jag inte vila för att det varit jobbigt för mig för det var inte det. Det var bara mysigt att vila mitt på dagen tillsammans tyckte jag:)

Enya vaknade tyvärr med feber. Dags för henne att bli sjuk, IGEN!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *