NU är det NATT NATT NATT!!

Visst brukar jag ha ett och annat för mig arla morgon (läs natt).
Men när jag lyckats att sova så vill jag just SOVA.

3-åringen brukar i perioder, beroende vad som händer i hennes liv, komma på natten.
Inatt kom hon, hon var kissnödig.
Inget konstigt med det, bara att gå och kissa.
Men nu är jag så att vaknar jag på natten så brukar jag känna hur det skvalpar i urinblåsan då jag går och jag vill gärna tömma blåsan.
Att sedan höra någon annan kissa gör inte viljan mindre att själv få slå ner celluliterlåren på toasitsen och sedan höra de ljuvliga tonerna, då jag är kissnödig, av skvalpande, porlande, högtryckstvätt eller hur det låter när jag kissar. Sedan att släppa den där ”morgonfisen” som inte kommit ut på natten som ligger där och lurar i tarmen. Ja det är en ganska skön känsla. Att med den känslan krypa tillbaka i värmen under täcket och somna om med ett leende på läpparna är fint.
Men om du som jag har en 3-åring som blir förbannad för att du inte spolade efter denne innan du själv satte dig på toa för att knipmusklerna vart utmattade så försvinner den känslan att vara nyfisen och nykissad.
Mitt i natten tar det iallafall för mig ett par ögonblick att fatta att någon exploderar bredvid dig. Adrenalinet pumpar ut med full kraft och sveper med sig den sköna känslan ner i avloppet i toastolen. Borta blir även den där trötta sköna känslan som normalt tar mig tillbaka till drömmarnas värld i sängen. Istället infinner sig ett tillstånd av klarvaken.
Jag blir liggandes där i sängen klarvaken och adrenalinstin ett långt tag och stirrar i taket.
Tillslut förbarmar sig John Blund och strör lite sand i mina ögon.
Sedan blir jag äntligen liggande i det där sköna tillståndet mellan vakenhet och dröm. Känner hur jag sjunker allt tyngre in i drömmarnas värld…
Jag rycks häftigt upp igen ur drömmarna med: LISABETH! JA E TÖSTI!!!
Jag säger: Vänta här så kommer jag med vatten!
3-åring: ME JA VILL FÖLLA MED!!!
– Nej stanna där så kommer jag!
– NEEEEJ!!!
Ut i köket och fixa bubbelvatten med smultron! Hade jag serverat vanligt kranvatten hade det låtit så här medan 3-åringen stampade i golvet upprepande gånger med snuttefilten fladdrande vida omkring tills allt vatten låg på golvet: NEEEJ!!! JA SULLE HA BUBBLEVATTEN MED SMULTON SA JA!!!
Det gäller att välj sina strider.
3-åringen drack en HEL klunk vatten och sedan gastade hon: JA VILL HA FUKOST!!!!
– Nej inte nu det är mitt i natten!!
– JA VILL (stamp i golvet) HA FUKOST NU!!!
– Men snälla rara söta ljuvliga du, det är mitt i natten och vi ska sova nu!
– JA VILL INTE SOVA NU!! JA VILL HA FUKOST!
– Klockan är bara halv två på natten! (precis som klockslaget skulle få 3- åringen att förstå, smart Bettan)
– FUKOST!!! FUKOST!!! JA VILL HA FUKOST!!! (nya stamp i golvet)
– Titta ut! Titta det är mörkt ute!
– JA VILL HA FUUUKOST!!!
– Kommer du ihåg vad Hampus sa om solen? Den kommer tillbaka då du ska äta frukost! NU är det NATT NATT NATT!
Nu vart det tyst så jag drog snabbt på mig sprinterskona, håvade upp 3- åringen på höften och älgade snabbt mot sovrummet. Så snabbt att snuttefilten stod som ett segel bakom oss. Sedan seglade vi ner i sängen.
Jag lade mig snabbt på mage med fötterna utanför sängen i fotändan. Barbapapporna stack ut genom armhålorna, jag vände det någorlunda friska örat i kudden. Om 3-åringe fortfarande tjatade om FUKOST vet jag inte, jag hörde inget.
När jag tillslut nått sömnen igen så väcks jag av Hjärtat: Elisabeth! ELISABETH! Dammsugaren går där ute på kontoret! Han tände lampan och jag kastade mig näck ut genom sovrumsdörren för att inte dammsugaren skulle väcka hela huset. Kastade mig raklång under skrivbordet och fick fatt i dammsugaren och stängde av den.
Någon, här tror jag inte det är 3-åringen utan Lillan som har ställt in dammsugaren så den ska gå på mitt i nätterna natten mellan onsdag och torsdag. Hur jag ska få av det vet jag inte, det får bli dagens klurighet.

bild (19)
Sedan hasade jag och Barbapapporna in mot sovrummet. Lampan var tänd, 3-åringen satt upp och jag trippade in näck mot sängen. Jag vet inte om det kallas skrev på kvinnor men det var där 3-åringen stirrade storögt. Jag tänkte, ja ditt skrev kommer också se ut så här efter fyra barn.
Jag tog riktig sats och dök fort ner i sängen och drog täcket över mig.
3-åringen: Valfö ha du inte pujamas  Lisabeth! (AVSLÖJAD)
Jag: Jag glömde den igår kväll!
– Jaha! Imollon du ha pujamas?
– Ja imorgon ska jag inte glömma pyjamasen!
Jag brukar dra på mig kläder då hon kommer om natten. Först lyfter jag upp henne i mitten. Sedan somnar hon och då sätter jag på mig tröja och pyjamasbyxor och svettas resten av natten.
Sedan sov jag faktiskt till 05.30 då Hjärtat väckte mig och frågade om jag inte skulle köra Philip till bussen. Visst skulle jag det.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *