Myspys morgon!

Mikael kom igår kväll och hade med sig mitt favoritlaffe!
Men jag passade med att ta en kopp direkt då klockan var 22. Inte för att tant inte skulle kunna sova utan mer för då skulle tant bli kissnödig och behöva gå upp på natten och vattna toalettstolen.
Nu för sådant med sig annat också.
Behöver jag tända så då är det kört att somna om. Som tur är så finns det ett frostat fönster mellan gästtoaletten och badrummet så jag brukar tända där för då blir det inte så ljust åt tant så hon tror att det är dagsljus.
Men det finns fler saker som får tant att vakna till. Ser jag på vägen till badrummet att det t.ex ligger brödsmulor på bänken eller att diskbänken är full eller en massa skor i oordning i hallen ja då blir det svårt att somna om.
Men det finns också en sak som får mig att få en livs levande mardröm så jag blir skiträdd och måste göra ett toabesök till och göra det stora.
Det är när jag har vattnat toalettstolen, torkat klart lilla smulan (läs, stora muffen efter 5 barn) från alla små tårar (läs, vattenskadad från skyfallet), spolat på toaletten, fällt ner locket, trippat (läs, hasat med spruckna hälar) fram på lätta steg mot handfatet för att tvätta de nymanikerade händerna (läs, bondmorehänder) och då lyfter blicken mot badrumsspegeln, då jäklar i min lilla låda börjar adrenalinet pumpa för full kraft i ådrorna och jag flyger bakåt, händerna blöter ner badrumsgolvet, jag skriker och halkar i tvålblandningen som runnit från mina händer ner på golvet då jag sett tants ansikte och trott att jag sett en vålnad. Efter det är det inte så lätt för tant att somna om!
Så jag smög upp tidigt som attan, fixade en god Latte

20130202-103133.jpg
Njöt av den och öppnade dagens lucka i adventskalendern.
Kan du tänka dig att tant hittade ett ljus som luktade gott under 2:ans lucka!

20130202-103337.jpg
Efter det drog jag en Latte till av bara farten!
Nu har jag plockat, håller på att tvätta, manglat, röjt diskbänken, plockat ur diskmaskinen, gett hundarna mat, vikt tvätt, bäddat, hängt ut ny mat till fåglarna. Nu stod det att skura badrum och gästtoalett på schemat i mitt huvud.
Jag brukar ge mig belöning efter att jag gjort någon äcklig tråkig hushållssyssla, för att ha det som morot.
Men idag tänkte jag att om jag belönar mig innan så kanske jag gör det med ett leende. Så jag gjorde mig en Latte och gick ut i solen och drack den.

20130202-103922.jpg
Nu får vi se om jag gör rent avloppet till handfatet och duschen och skurar toalettstolen med ett leende på läpparna?
Vad tror du?

Tack för kaffet Mikael!
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *