Myror, Daggmask & skinksås

Dagen började med smoothie. Förvånad?;)

Efter dusch, bäddning, diskning och utfodring av tre hundar, var av två blivit sjuka av något igen och bara missade ett klockslag (02) att väcka sin matte för att gå ut och skita diarré så startade jag med matlagning.

Jag hade lovat Philip att göra skinksås och Alvar tyckte jag behövde en ny maträtt för att inte äta samma tre dagar i rad. Gjorde en Kottsås med finfin skuren kassler och lite mindre kryddning. Sedan en till Philip och lunch till Angelica, hon blir så mycket trevligare med lite mat i magen;) Charlotta kom lägligt innan Angelica skulle åka till Tova på Naprapatlandslaget, hon fick min tid denna vecka då hon hade besvärligt med ryggen. Challan tänkte vi skulle se vilket namn Svetiges nya prins skulle få. Jag förstod att jag inte skulle ha möjlighet att se det då det var samma tid som Angelica skulle iväg. Charlotta hjälpte mig med Todd, bytte och sövde och refererade till mig om prinsens namn mm. Jag befann mig ute med Kotten och samlade kottar på berget. Challan fick sig också lunch.

  
Jag stod högt i kurs av Alvar då vi var ute. Min business som mormor gick strålande.

  
Undrar hur många gånger vi vandrat upp på berget. Måste var ett jätteberg för barnen:) Där uppe finns många många myror som har blivit intressanta.

  
Här fostras barnbarnen lika hårt som de egna barnen. Mormor blir riktigt arg och säger bestämt ifrån om något djur/insekt är på väg att göras illa och t.ex. myror trampar vi inte medvetet på. Vi pillar inte heller på dom för att de inte ska bita Kottarna och de då eventuellt blir rädda.

En daggmask hittade jag och den vart pigg och rörlig av värmen i min hand och därmed vart den väldigt spännande. Alvar vågade nästan klappa den.

  
Efter lunchen, skinksåsen, som gick hem så tappade jag topplatsen på favoritlistan och sjönk ner under bottenplaceringen. För att vila ville inte Alvar. Här avgjordecen som var mest envis och hade mest tålamod. En timma tog vår kamp.  Vem som vann? Se nedan.

  
Innan Alvar hann vakna gled en cool Kotte in genom dörren som skulle hälsa på Irma.

  
Det var dags för mellis så jag gjorde smoothie passande nog;) Fixade till kottsmoothie som gick hem i de små magarna som rymmer fantastiskt stora mängder:0

  
  
  
  Sedan körde Kottarna raveparty i vardagsrummet som vi flyttat in i tidigare matrummet. Jag kom på slutet då Kottarna började bli slut.

När dom åkt hem så ville dammsugaren umgås med mig. Efter det fixade jag till middag och fukost imorgon.

  

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *