Möbeltassar av grannen. ORKA!

Skulle berätta om vår helg för er som inte följer mig på Instagram där jag lagt ut på stories vad vi gjort. Nu blev det inte så…

Sedan ett par tre månader har vi samma grannar under oss här i Spanien. Kan tro att det är ägarna till lägenheten. Innan varierade de som var i lägenheten, vissa veckor stod den tom.

Jag vet inte om de känner igen oss eller om de såg vad Janne gjorde första gången vi möttes på ett övergångsställe.

Här i Spanien är de väldigt noga med att stanna vid övergångsställen när någon vill gå över. Att någon inte stannar är väldigt ovanligt och då alltid en utlänskregistrerad bil.

Vi var på väg hem en dag och hade precis klivit ut på övergångsstället då det kommer en mörkblå BMW i god fart mot oss och inte stannar utan far förbi våra näsor i hög fart. Janne drog upp långfingret åt bilisten. Det var första gången vi såg den tyskregistrerade BMW.

Andra gången vi såg bilen var dagen efter då den stod parkerad mitt emot vår bil på parkeringen.

Vi listade ut att det var våra ”nya” grannar under. Vi tänkte att de stannar nog en vecka eller två, men icke.

När vi går ner för våran trapp och ska ut eller kommer hem och de är ute på sin uteplats på framsidan har det aldrig gått att få ögonkontakt med dom för att hälsa. Alla andra grannar, tillfälliga grannar har hälsat, alla i området hälsar på varandra. Inte dom på oss iallafall. Vi har skojat om att det var för att Janne visade dom fingret.

I helgen har vi varit borta på minisemester. Vi kom hem idag. Solade en stund då temperaturen var 28grader i skuggan.

Efter en timma gick vi och fikade uppe på vårt stammisfik. När vi kom hem så ringde det på dörren och där stod grannen under med möbeltassar i näven och bad oss sätta på det på våra stolar inne och på möblerna på balkongen!?

Att de vill att vi sätter möbeltassar på köksstolarna som står på klinkergolvet är väl acceptabelt. Den som sitter där är oftast bara Janne som har sin arbetsplats där. Ibland har vi suttit där då vi ätit middag. Jag någon gång då jag ätit frukost, fast oftast inte.

Att vi ska kleta möbeltassar på plaststolarna ute på balkongen känner jag är LITE till överdrift.

Sedan i november har vi knappast ens använt balkongen, det är den senaste veckan då solen värmt skönt vi varit ute några gånger.

Vi är ju också borta från lägenheten ofta och i långa perioder.

Ska jag klaga på dom när de kokar kål var och varannan dag så det luktar pyton när vi har öppet eller sitter på balkongen eller annan illaluktande mat som de gör?

Kanske skulle klaga de veckor mannen höll på men någon form av renovering och en borrmaskin hördes titt som tätt?

Janne skrattar här åt mig. Åt att jag vart skitirriterad på våra grannar. Jag vart verkligen piss off på dom. Jag tyckte de gick över gränsen då vi ska köra möbeltassar på möblerna på balkongen. Det är ju inte så att vi för ett väldigt liv här i lägenheten, ibland är det så tyst här inne hos oss att jag måste sätta på radion för att inte få dåndimpen av tystnaden.

Synd att jag kastat öronpropparna vi fick på alla flygturer under de tre veckor vi var borta över jul och efter nyår, annars hade jag samlat ihop dom i en påse, gått ner för våran trappa och ställt mig och plingat på deras dörr intensivt och räckt dom öronpropparna.

Imorgon kan jag ju gå och köpa hörselskydd åt paret ”Ljudkänsliga”.

Dom drar också sina möbler på sin stora balkong under oss. Bryr vi oss om det? NEJ!

Jag säger bara: ORKA!!!

En MYCKET irriterad coolbettan här, just nu är det ”hetbettan” som skriver;)

Vi hörs!

3 reaktion på “Möbeltassar av grannen. ORKA!

  1. Ojojoj, nu har de skitit i det blå skåpet asså … men håller helt med dig – larvigt!!! Lite får man väl också ”tåla” då man bor i lägenhet? Och som du skriver: ni har ju varit borta rätt så mycket och då kan de ju inte ha blivit störda av ER överhuvudtaget??? Nej, usch och fy för dumma grannar !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *