Mitt NYA liv

Mitt nya liv hade start igår.

Då jag höll på att, till utseendet, bli som i Big Mommas hus, fast likblek, så fanns ingen återvändo.
Alla dagars myskvällar i soffan med Hjärtat måste ändras. Nu blir det vatten och en citronskiva. Bort med Amaroneviner, ost, chips och dip mm. Iallafall varje dag.

Jag hade låtit det hela gå för långt, på tok för långt.
Det hade gått så långt att jag äcklades att duscha med mig själv. Jag ville aldrig följa med in då jag skulle duscha.
Jag trivs verkligen inte i denna storlek, jag avskyr den. Det är tungt. Jag känner fettdepåerna i ländryggen om jag bara lutar mig bak eller vrider på mig, det tar emot.
Jag har växt ur alla mina kläder och jag kan inte längre skoja till det om att kläderna krymp i garderoben då det ju är ett gammalt skämt som är sönderskämtat. Det är ju så numera att linnen osv. åker upp på magen för att de är för små. När jag trycker in Barbapapporna i BH:n så blir det helt plötsligt fyra Barbapappor då allt inte får plats.
Och du vet när jag måste ta i med pekfinget så att det vitnar för att kunna känna mina revben genom fettreservsdepåerna, då är det illa.
Jag har rustat mig själv för lång svält kan jag upplysa dig om.
Det här handlar inte om ett skönhetsideal. Det handlar om att jag själv ska trivas.
Jag är världsmästare på att vara elak mot mig själv och min kropp, försaka den. Det finns bakgrunder till det beteendet.
Jag vet också att jag måste fortsätta träna upp mina muskler för att inte slita på leder och dylikt. Jag vet också att jag inte var framme vid målet att ha muskelmassa för en helt normal människa.
När jag tränade med min PT så fick jag resultat. Jag fick mycket beröm av de som behandlar mig. Jag inser att jag har svårt att få resultat på egen hand. Men min PT har andra uppdrag och svårt att klämma in mig i sin almanacka.

Igår började jag då på egen hand. Det var en utmaning att ta sig tiden att gör något för mig själv.
Jag vet att detta kommer att kosta svett och tårar innan jag är i mål.
Men jag var nöjd med mig själv då dagen var till ända. Jag gick en längre sväng med hundarna. Sedan efter lite jobb så tog jag en tur med Bungy Pump-stavarna.
Planen var att ta en tur med dom även idag. men det sket sig redan ifrån start så att säga. När jag kom hem ifrån turen med stavarna hade mina skor från tidigt 2000-tal gett mig sådan smärta i häl och utsida av fot att jag inte ville gå eller stå. Nu måste foten hämta sig innan jag fortsätter. Och här måste jag lyssna på kroppen. I vanliga fall hade jag bara tryckt i mina torra spruckna fötter i skona igen och travat på tills det vart en omöjlighet att gå på foten.
Sedan vaknade jag med ont i halsen och nästtäppa, skit också.

Det är inte lite som ska bort från denna kropp. Jag önskar det gick att smälta bort fettet. Typ att jag hoppade upp på spisen i en stekpanna och satt där tills bukfettet började rinna över spisen, ut efter bänkarna och ner på golvet. Ha en oljetunna på gården och hälla i allt gammalt fett som smälte bort, så som många korvkiosker har till gammalt frityrfett.

Fats den enda vägen till att känna mig behagligare i kroppen är tyvärr att äta nyttigare och mindre och att träna, hårt.
15 kg ska bort.
Tänk vilka käkmuskler jag ändå måste ha, bigga käkmuskler. För tänk vad jag har tuggat i mig för att växa. Det är inte ”dåligt” jobbat.

Sedan har jag min sömn som jag måste träna. Träna att sova. Det är också viktigt för vikten. Det är nog det svåraste att få den på plats. Får be de andra ta en slägga och slå mig i skallen med varje kväll, en stor fet slägga. Tillslut borde de lära sig att slår jag så här hårt så sover hon 5 timmar, slår jag så här löst tar hon en powenap osv.

Fats jag behöver någon så står över mig med en piska. Som lotsar mig att ta i och svettas lite mera. Det är då jag får resultat.

Jag vill ju vara så som jag  själv trivs. Jag tycker jag är värd det. Så det måste finnas tid för mig att träna. Fast jag vet inte hur jag ska finna den tiden utan att bli för mycket efter här hemma.
Jag mår bra utav att träna. Hela jag mår bra.

Det var allt från fettot coolbettan just nu!
Nu måste hundarna få en promenad om jag så ska hoppa runt på ett ben.
En sak till bara. Det är lite märkligt. Jag ser till så alla runt om mig har möjlighet till att träna. Jag ger hundarna motion för att de ska må bra. Jag ser till att hundarna inte går upp i vikt för att de ska må bra. Mot mig själv gör jag tvärt om.

Har du något/några råd eller tips att ge mig i ”mitt nya liv” så tar jag gärna emot dessa. Motion, mattips mm.

Vi hörs!

 

7 reaktion på “Mitt NYA liv

 1. Börja med LCHF, då kan du mysa me hjärtat i soffan med massor av ost. Ja har börjat me de för att ta bort de sista kilorna, känns konstigt att äta så mkt fett men ner i vikt går man. Har varit skeptisk till den metoden men ja har en kompis som gått ner 36 kg på 11 månader så de verkar funka, Hon hade även höga kolestrolvärden o diabetes, efter 1 månad va kolestrolvärderna bra och efter 3 månader håller hon sin diabetes i chack med bara maten inga piller

 2. Börja med att boka upp egentid,minst 2 ggr/veckan, som inget kan ändra på. Så gjorde jag när jag kände att alla andra fick hjälp av mig, medans jag aldrig fick tid över för mig och mina behov, nu kan inget (nästan) ändra på mina träningstider som är superviktiga och nödvändigt för min hälsa.
  Viktigt att tänka på sig själv lite mer än man gör…..

  • Oj, egentid. Testade det för en massa år sedan. Jag skulle under en timma lära mig spela piano. De två första gångerna kom jag försent till min timma. Sedan ledsnade barnen att höra mig klinka Bjällerklang under sommaren:)
   Jag vet att det behövs men det är svårt att få till det.
   Jag brukar gå upp svintidigt på morgonen för att få en stund för mig själv.
   Kram

 3. Du har ju stenkoll på hur man bör äta! Om du vill hjälpa dig själv att ha koll på vad du faktiskt äter, så skriv matdagbok. Skriv ner allt du stoppar i din mun, även det du dricker, då får du syn på vad du ev kan ändra på för att hjälpa till att må lite bättre. Då slipper man oxå hålla på med olika dieter du bara äter det du gillar bara lite mindre!! Kalorier in och kalorier ut!
  Kram på Dig – Detta klarar du som en dans <3

  • Tack Annika! Smart, det är ju ett bra sätt. Då ser jag ju på ett bra sätt att jag får i mig det jag ska och samtidigt inte får i mig för mycket.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *