Min upplevelse av Thaimassage 

Igår kväll kände jag en liten liten känning i min vänstra skuldra. Inget mer än att jag bara bytte sida i soffan och sedan var det inget mer med det.

När vi skulle gå och sova och då jag omsorgsfullt bäddat ner de tre fyrbenta taxdamerna i deras täcken med påslakan tog jag ett pepptalk. Inatt sover ni! Ni behöver INTE ut och kissa, ni klarar er minst 6h då jag och husse varit borta så länge vid ett fåtal gåger! När det spöregnar ute så kan det dröja 8-9h innan ni går ut och därmed behöver ni inte springa ut inatt för att kissa! Ok? Inatt SOVER ni!
Annars är jag upp minst tre ggr per natt med dessa taxdamer. Det ska kissas, äta jord och gräsrötter, drickas vatten och i förrgår natt skällde Irma så skarpt att jag tänkte att nu vart det något allvarligt, nej då, damen lade sig på rygg och ville bli kliad 04:45:0 Jag krafsade surt några gånger på magen och stampade mot sängen igen för att toksomna.

Inatt sov dom rackarns taxdamerna till 05:45. Fast då vaknade jag vid 03 av en galen värk i min vänstra skuldra, jag kunde bara ytandas, att dra ett vanligt andetag var omöjligt. Jag kunde inte ligga på rygg, inte mage, inte sidan. Det gjorde helvetesont. Efter damernas kissning så somnade jag om tills 07:45 och då vaknade jag åter av värk. ”Min” kära naprapat Tova har semester. 

Jag ropade på Janne och bad han massera skuldran och vilket han faktiskt gjorde. Han sa: Du skulle behöva gå på Thaimassage!

Sagt och gjort så hade Janne ringt och fått en tid till mig till 09:30

Nu brukar vi skoja till det med Janne när han åker dit och undrar om han tar ”extra allt”;)

Sedan stod jag där i mina trosor och med Barbapapporna säkrade i en BH i ett litet rum med en madrass på golvet, jag antog att övriga kläder skulle av.


Osäkert undrade jag: Skulle jag lägga mig ner på mage? Eller kanske på rygg med armarna tätt mot kroppen? Kanske jag skulle sitta ner? Hur f-n skulle jag för det första ta mig ner på golvet?

Jag valde att stå tryckt mot ena hörnet i rummet och jag kände mig enormt besvärad att med min stora kropp stå i bara trosor och BH.

Min massör kom in och bad mig sätta mig ner på madrassen. Jag teodde jag skulle sitta på knä med underbenen under mig, själv tyckte jag det var en asiatisk ställning. Fan, mina knän var så stela att jag inte kom ner med rumpan på underbenen.

Hon knäppte upp BH:n började sedan massera och jag försökte hålla upp rumpan så inte knäna sa: krasch och sprack. Satan vad hon knådade hårt. Det kände som mitt skulderblad gjorde en mollbergare med magplask, min vänsterarm vevades som en trögstartad vevbil innehållande fel bränsle. Det plaskade och smällde på ryggen så kärlekshandtagen dallrade så de for upp i armhålorna. Snart tappade jag kontrollen över BH-kuporna över brösten. De mycket långa och tunga Barbapapporna kom i en sådan gungning att jag är fullt och fast övertygad om att även de smashade mig på ryggen och inte bara massören. Om jag ska använda uttrycket ”vaja i vinden” så var det orkanstyrka i dessa vindar. Visste du att du har muskelfästen i armhålan? Det visste inte jag men vart snart varse om den lilla anatomiska detaljen. Annars är jag killig under mina armar. Det fanns ingen risk då hon borrade in sina fingrar med råstyrka i armhålan. Jag vart väldigt väldigt förvånad att det fanns så många muskelfästen där inne. Det kändes inte helt bekvämt att ha någon som rotade i mina armhålor. Snart var jag oljig som en sardin i olja. Många gånger ville jag gå hem och tårarna brände under ögonlocken av smärta. Jag vart beordrad att ligga på rygg och till min häpnad kunde jag det och även andas normalt. En ny kom in och tog över massagen, något mildare. När hon var klar kom första in och tog över. Hon frågade om jag hade bråttom hem, men det hade jag inte så hon fortsatte med en hårdare behandling av benen. Jag berättade att det sved otroligt där de masserade. Fick veta att fettet satt fast i musklerna och det var det hon skulle separera från varandra. Förstod att det var svårt då min mängd späck får en blåval att bli avundsjuk. Hon vred och snurrade på mina höfter att jag kände igen mig själv i rörelserna då jag ska ta bort vingarna från en kyckling. Mitt ben vreds och stretschades att jag tillslut vart imponerad vad jag lyckades göra med mina ben.

1,5h vart jag masserad och det kändes som jag rullat runt runt i en mangel som ligger i en tvättmaskin som centrifugerade på 1600 varv/min och sedan doppats ner i en flottyr. Nu förstår jag hur en pomesfrittes känner sig.

Jag har några tips om du tänkt ta en liten Thaimassage:

 1. Ät inte rå lök, bönor eller annat gasbildande dagen innan eller samma dag. Jag lovar att det är svårt att koncentrerat knipa igen med ringmuskeln samtidigt som du åker runt som en vante i rummet och någon försöker pressa sig rakt igenom din kropp.
 2. Ha ordentliga tanttrosor på dig trots att du annars kör med string, tanttrosorna kommer snart förvandlas på kroppen till ett par string där muffhåret står i ett ordentligt ruffs. Jag vill inte tänka på vad som händer med ett par string efter ett tag.
 3. Ta med dig en sådan där hundleksak som är som ett tjockt rep av olikfärgade trådar. Skönt att bita i när smärtan blir för tärande. Är du narkosläkare, ta en trippel epidural innan och en tub eller två med lustgas.
 4. Bli inte förvånad om du helt plötsligt har en fot i jumsken medan någon vevar med ditt ben, det är fullständigt normalt.
 5. Strumpor och spikskor att ta på efteråt. Inte sådana skor som jag hade mina vagabond sandaler/sleepers/tofflor och barfota. Inoljad så gled jag fram och tillbaka som en nybörjare på rullskridskor i en hockeyrink som nyss spolats.

Å Hon sa att jag kunde få träningsvärk och bli öm i musklerna mot kvällen. Jag tänkte att det är ingen fara, jag får mycket sällan träningsvärk. Detta blogginlägg skrivs på mobilen med hjälp av en penna i munnen. Resten av kroppen ligger mildast helt still.
På fredag har jag tid igen…
Vi hörs!

5 reaktion på “Min upplevelse av Thaimassage 

 1. Åh va jag önskar att jag kunde göra såna emoij gubbar här nu! För då skulle jag göra 10 st såna som skrattar så dom gråter för så känner jag just nu! Du skriver så jäkla härligt att man riktigt kan se det framför sig.
  Hoppas skuldran känns bättre idag 🙂

  • Helt underbart att kunna glädja dig Mia!!!
   Skuldran kändes bättre dagen efter, dock uppstod det en ny ”åkomma”, det känns nu i skulderpartiet (typ halva ryggen och halva nacken) som om jag har den fetaste lårkakan som har skådats. Idag efter tre dagar känns lårkakan som ett vanligt blåmärke. Dock känns det i muskeln från nacken till axeln som en elefant dragit ut muskeln och sedan satt sig och gunga på den.
   Imorgon är det dags för Thaimassage igen. Jag ska ärligt säga att jag känner mig nervös så till den milda grad att jag blivit lös i magen:0 Fast då vet jag ju i och för sig att tarmkanalen rensats och det kan ju vara bra;)
   Kram

 2. För några år sen var jag ner till Skåne på en resa med jobbet. Då fick jag en spa-behandling. Jag låg helt näck (förutom en liten handduk över min dolme) på en brits och blev först insmord med alger och något annat. Sen blev jag invirad i plast och fick ligga där i en halvtimme. När jag kände tjejens händer smörja in mig somnade jag till där en stund, det kändes så härligt skönt! Jösses vad skönt det kändes i huden när jag sen duschade av mig.

 3. Hahahaha jag skrattar så tårarna sprutar!!! Så jävla roligt!!
  Jag va på thai massage idag för första gången med mina otroligt spända och trötta muskler och höll på å dö!! ? Googlade direkt på Thai massage när jag kom hem och hittade din text!! Sååå bra beskrivet, skrattar högt än!!
  Tack för det! Bugar ödmjukast (kanske om möjligtvis en vecka efter idag då )?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *