Min dag och nu strax en dejt, tjolahopplan!

Host, host, harkel, harkel, jo det var så att jag fick ett sms och den innehöll en invitation om en dejt ikväll!
Tjolahopplan kan jag ju säga!
Inte riktigt vad jag väntat mig kan jag ju i ärlighetens namn säga, fast än vi har ju som fingat lite med varandra ett bra tag så det kanske inte är så konstigt, men riktigt trevligt kan jag ju också säga.
Så nu sitter jag och väntar på Arlanda på min dejt som kommer med ett plan som nu är lite försenad, aningens nervös och varför jag är det helt plötsligt vet jag inte.

Medan jag väntar kan jag ju visa min dag.

Kakan var med oss på promenad, hon fick springa efter pinnar och jag kastade in dom i skogen, att söka efter dom var inte riktigt Kakans grej så jag och taxarna stod tålmodigt och väntade och upprepade sök! Efter att ha väntat några gånger ledsnade Old Lady taxen och tog ett skutt över diket och in i skogen för att nosa upp pinnen till kakan.

Sedan kan jag ju fundera varför jag begav mig till ICA en sådan här dag, har jag inte mer vett?

Här är jag halvvägs, det går i ett hasande lågt IKEA- tempo.
Så här såg mina skor ut efter allt hasande

Helt utslitna, mina bästa skönaste skor!
men jag gjorde en god gärning i kassan, en pappa med rågad vagn stod och hade börjat plocka upp på bandet, dottern kom ca: 6 år och sa: Jag hittade inga! Pappan: Hittade du inte batterier!
Då sa jag var dom fanns inne i butiken och erbjöd mig följa med flickan dit och så gick vi och mot batterierna och snicke snackade, fast det var mest jag som pratade.

Sen åkte jag med de fordonet ena svärsonen bara älskar att jag kör om kring med ibland, men jag hade massor av ställen att besöka och jag kör ju på trotoarer, på gågator, mot enkelriktat med denna och då sparar jag tid, så tut tut kära svärson;)

 

När jag åkte runt med lasset på flakmoppen på stan ropade jag min svärson: Jag är Doggelitos svärmor! och tutade för glatta livet;)
Jag förstår nu varför du tycker att jag är världens bästa svärmor:)

Väl hemma efter ICA, veterinär, apotek och ett till apotek och lite annat var det bara att sätta sig ner och jobba en stund och samtidigt försöka röja i ”knarkarkvarten” jag kom hem till.
Hittade ett gästrum som ser ut som ett tonårsrum helt plötsligt, trots att den som sover där passerat tonåren, men när de små liven kommer hem till mamma så regredierar dom en smula.

Detta var den finare delen av rummet!
Visste du att det egentligen inte är så stor ide att tjata på tonåringar och t.ex. säga: Ser du inte vad rörigt det är?
De ser inte det, de seendet kommer runt 19 års åldern. (på en del, aldrig)

Sedan så vart det dags att slänga ihop en laxsoppa till barnen, super enkel och snabb att göra och så god.

Hacka tre vitlöksklyftor och tre parrikor, bryn de i kastrullen tre min,

Häll på tre dl grädde och 6 dl vatten, koka upp, tillsätt salt, buljong och cayennpeppar, koka upp.
Jag hade laxfile med skinn, bara att flå, 400 g brukar jag ta men eftersom det finns en som behöver mycket proteiner och äter för femton så hade jag i drygt ett kilo.

Sedan skära i bitar

Nu skalade jag någr apotatisar och tärnade och lät sjuda i soppan, brukar inte ha det då det sällan äts potatis, pasta och ris i huset.
När potatisen var klar så hade jag i laxen, 3 min sedan är det klart, brukar klippa över färsk Timjan men glömde köpa det så jag tog torkad och sedan är det klart för servering, super duper gott!

Tog en tallrik innan jag åkte, tur för det verkar dröja innan jag får middag, men nu har planet landat så det finns hopp.

Nu är det pirr i magen, nästa så jag måste besöka damrummet;)
Återkommer under kvällen!

 

Vi hörs!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *