Mamma Hut

Traditionerna har ändrats genom åren.
Tidigare på annandagen så har jag typ tältat dagen innan utanför klädaffärer för att kunna göra värsta klippen då mellandagsrean börjar.
Jag passade på att köpa julklappar till nästkommande år och fylla på barnens garderober med vad som behövdes.
Jag fick också alltid presentkort när jag fyllde år som jag passade på att använda till mig själv för att pimpa upp min egna garderob. Nya trosor med hel resår var något jag alltid passade på att köpa.
Jag är eller kanske var ett REA-proffs! Satan i gatan vad kläder jag fick till billig penning!
Rackarnsamalia var stålar jag sparade!
Det var tider det!

Sedan kom perioden med en massa extra barn och jag fick svårt att lämna hemmet för att shoppa i timmar. Att ta med 10 barn var inte aktuellt. Jag tyckte det var nog att hålla reda på fyra stycken under min REA- period.
Då kom en ny tradition till och det vart Panpizza-dagen!
Så numera hackar, skivar, bakar jag i flera timmar sammanlagt under annandagen.
Barnen med respektive brukar se fram emot denna dag.
Det är ett bra sätt att bli av med julmaten!
Skinkan hackas upp, ostar rivs, salami används och den rimmade laxen. Det brukar alltid bli salami och mozzarella, skinka, skinka och champinjoner samt lax och chilipizza.
I år är det egenodlad chili eller en planta jag fick av Mikael och Josefin som de drivit upp i morsdagspresent

20121226-160348.jpg
Coleslow sallad gjorde jag idag som tillbehör. Angelica undrade om jag skulle göra pizzadallad. Men då jag inte tycker hemmagjord blir så bra som pizzerians så skippade jag det. Jag har inget bra recept på just pizzasallad. Kanske du har det?
Angelica berättade att vitkålen skulle mosas lite i morteln för att få det lite mjukare stuket som är i en pizzasallad och tyckte jag skulle göra det med coleslowsalladen också.
Men jag tvekade att stå med 2L riven vitkål och mosa det i morteln.
Jag kom på ett bättre sätt, tycker bag själv iallafall!
Jag körde ner vitkålen i en sopsäck, knöt ihop den. Lade den på gatan och körde fram och tillbaka med moppen över säcken. Jag har ju faktiskt back på moppen.

20121226-161255.jpg
Så numera kallar jag mig Coleslow-proffs också!

Annars går jag runt och njuter i mina helprickiga strumpor så hackandet, skrivandet, blandandet av aioli, annan dip mm. går som en dans.

Nu är det dags att sätta ett par panpizzadegar på jäsning.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *