Makaronipudding på påse!

Jag har nu börjat med att laga dubbla middagar sedan förra veckan.
Anledningen till det är att det varit stressigt just den tiden och att jag inte gillar att laga mat varje dag.
Det var nog för sju år sedan jag började hata det. Jag fortfarande i vilket ögonblick.
Det var 10-12 personen jag hade lagat mat till under en lång lång period. Lunch och middag.
Ett par pojkar som var här då åt kopiösa mängder mat. De kom från ett hem där mat inte var vanligt så det hamstrade in mat varje gång. Till frukost delade de två alltid på minst 1L yoghurt, ett Braunflakespaket, en hel limpa, mängder med smör och skivad skinka, till de drack det 1L mjölk.
Eftersom huse är så stort så sattes en snabbtelefon in för att minimera antalet gånger jag fick springa upp och ner i trappan då någon ringde och ville ha tag på någon, när maten var klar, när det skulle duschas, lägga sig mm. För längst bort från köket inreddes ett barnrum på 40 km2.
Så fort dessa pojkar sprungit ner för trappan efter frukost så tjöt det i snabbtelefonen och frågan kom: Vad blir det till lunch?
Efter lunch så sprang de ner och snabbt där efter så tjöt det igen i snabbtelefonen innan jag hunnit duka av bordet och frågan kom: Vad blir det till middag?

Jag vet att jag stod en lunch och gjorde köttfärssås på 2kg färs och skulle precis sätta på 10L kastrullen med vatten för att koka 2kg spagetti när snabbtelefonen ringde för sjunde gången på 10 min och samma fråga kom för sjunde gången: Är det mat snart?
Jag tog då tag i kastrullens ena handtag och lyfte upp den i luften och svinga den som om jag skulle kasta den i väggen, vilket jag inte gjorde men för att avreagera mig en smula. Det var då HATET kom för att laga mat.
Under den här tiden kom också hatet att handla maten. Varje dag gick det 7-8L mjölk, jag bakade bröd på minst 5-6kg mjöl per vecka. När jag handlade för hela helgen så räckte det aldrig med en kundvagn, jag hade två. Ofta var personalen snälla och öppnade en kassa för bara mig så jag kunde packa i lugn och ro. Jag vet att under dessa år köpte jag mat för närmare 300.000 per år. Fyfan vad jag släpade och lagade mat!

Sedan förra veckan har jag fryst ner mat så det räcker till en till middag. För då känns det inte lika tungt att laga mat varje dag. Jag ska ändå laga mat varje dag då det vegetariska ska på bordet. Jag står ca: 1-1.5 timmar varje dag för att göra middag. Här är det inga snabbmiddagar.
Jag har fått ihop lite i frysen, köttbullar, köttfärssås, kyckling med ajvar. Allt kan jag inte göra dubbelt. Som i söndags var jag lat och grillade, serverade potatissallad (köpt), pomesfrittes och sallad. Den rätten är ju svår att frysa ner;)

Igår gjorde jag makaronipudding då jag försökt laga lite billigare rätter sedan ett tag.

bild (31)

 

Jag hade ingen form i bra storlek att frysa ner en till middag i. Men jag tänkte att det tar ju inte längre tid om jag kokar dubbelmängd makaroner. Det tar lite längre tid att steka dubbelt med korv men ändå sparar jag tid med att göra det på en gång.
Så jag tänkte: Hur gör jag nu?
Det var då det slog mig! Jag lägger den stekta korven, rivna osten och de kokta makaronerna i en påse och fryser ner. Sedan behöver jag ju bara hälla påsens innehåll i en form och vispa ihop lite äggstanning som jag kryddar och häller ovanpå.
Jag kommer att gilla nästa gång jag gör makaronipudding!:)

En ny affärside för affärerna att sälja: Makaronipudding i påse med en liten påse inuti med äggstanning:)

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *