Magsjukan bosatt sig på Föris

Magsjukan på Kottarnas förskola verkar ha bosatt sig permanent.

Enya & Noah hade ju magsjuka tre ggr innan jul. Från gång nummer två till gång nummer tre vart de smittade direkt de kom tillbaka.

Jag hjälpte Charlotta och Hampus med att passa Kottarna med en dag veckan innan jul då Charlotta och sitt jobb och Hampus inte fick ihop pusslet så att de inte skulle riskera få magsjuka igen över jul.

Noah blir lös i magen av Banan. Tror Charlotta blivit uppringd på jobbet minst två gånger i januari för att få åka hem och hämta Noah för hans lösa mage, sedan varit hemma dessa 48 eller 72h som krävs. Nu har Noah inte varit magsjuk dessa gånger som tur är.

Det är en mycket frustrerad mamma över all vabb, egna magsjukor osv. Jag förstår, jag minns en vinter då jag själv fick vabba hur mycket som helst och det dåliga samvetet för jobbet. Nu har Charlotta ändå tur som nu kan vabba när inte jag är hemma. Hon kunde ju inte vabba då Enya var liten om hon inte hittade en vikarie själv som kunde ta hennes pass. Då var det tur att mormor kunde ”vabba”. Nu är ju inte jag hemma och kan hjälpa till.

Arla morgon medan tuppen fortfarande låg och sov på söta örat så kom ett sms från Angelica.

Hon kastade sig iväg till föris för att hämta Kotrarna i onsdags då en kille på Alvars avdelning fått diarré.

I förra veckan fick Charlotta rycka ut och hämta hem alla Kottar då Angelica fått sms från förskolan att något barn fått magsjuka, Angelica hade själv precis nått Stockholm för att avverka flera möten, bara att vända om. De har lovat henne att höra av sig på en gång då Todd bör om möjligt förskonas från magsjuka.

Alvar och Todd har ju inte varit på föris på 2.5månader. Todd har ju varit sjuk och Alvar har inte fått vara där då de varit magsjuka så länge för att inte ta med det hem.

Nu hann han bli smittad i onsdags, stackaren.

Jens som har jour och hade jobbat först hela dagen och sedan fått fortsätta fram tills han kom hem 03:30 inatt. Han vart uppkörd 05:30 då Todd vaknade och ivägkörd med Todd hem till oss för att undvika att inte bli smittad om han nu inte redan är det.

Vet att tjejerna/mammorna trodde magsjukan var över efter jullovet. Angelica skrev för en stund sedan att hon fått veta att magsjukan härjar åter igen på alla avdelningar.

Vet att Challan skrev (när hon kände förtvivlan över all vabb och att hon varje gång hon lämnade barnen skickade in dom i smittan och visste att nu kommer de bli sjuka) till chefen för förskolan innan jul och undrade om det inte var dags att stänga och sanera förskolan då det bara går runt runt.

Charlotta skrev att om Enya och Noah blev smittade av Alvar igår då de lekte tillsammans ute så hoppas hon på bara diarré, hon ”orkade” inte med mer kräkor.

Får hoppas att förskolan förbjuder på en gång denna gång att syskon till magsjuka barn också måste vara hemma och inte som det var länge i höstas att de fick gå om de inte hade symtom än på magsjuka.

Jag är glad att jag inte har småbarn längre, att vi inte är hemma just nu. De två gånger jag fick magsjuka av Kottarna i höstas räcker.

Gången jag fick det på Arlanda när vi skulle flyga till Spanien och tillslut fick åka ambulans till sjukhus då magsjukan gjorde att jag blev totalt utslagen ligger färsk i mitt minne.

Sist hade jag tur att jag hann fram till Spanien innan den bröt ut.

Enya vaknade inatt med hög feber.

Undrar NÄR det blir magsjukefritt på förskolan?

Ett magsjukevirus kan ju leva två veckor utanför en kropp, ligga och ruva på leksaker, toaletter, dörrhandtag mm.

Fick lära mig att tvål och vatten är bästa desinfektion för magsjukevirus och inte handsprit/sprit. Spriten tar inte bort viruset. Tvål och vatten samt god handhygien är melodin och hemma 72h.

Jag tänker på dom där hemma. Tycker även synd om Jens som bara sovit 2h efter att ha jobbat 21h. Hans jour börjar igen kl.16. Eftersom han jobbade inatt så länge så är han ledig ordinarie arbetstid idag. Hoppas Todd håller sig frisk och sover middag länge idag så Jens får lite vila.

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *