Luftade flakmoppen

Jag behövde till affären. Jag behövde slänga plast, glas, kartonger och tidningar.
Charlotta och Enya FaceTimeade med mig och hon frågade om hon skulle köra mig till affären för hon visste att jag ville dit idag.
Jag bara kände: Skulle jag vilja sitta och köra runt på min morsa till affären flera ggr i veckan?
Svar: NEJ, över min döda kropp!!!
Både Angelica och Charlotta kör på mig, Challan mest just nu.
Ska jag utanför stadsgränsen så måste dom ändå köra på mig.
Jag är inte så bra på det där att köra långt, för jag somnar. Just den lilla saken gör att det inte känns så bra.
Ibland gör jag det. Då får jag sitta fullt fokuserad, ibland veva ner fönstret, poppa trumhinnorna ur led mm. mm.
Att jag skulle ha en egen bil här hemma för att åka till affären, på stan eller till Naprapaten känns inte vettigt.

Idag kände jag att nu får det vara nog kört på gamla morsan, jag tog moppen. Tog skona jag har när jag går ut med hundarna, hundkängorna. Då går det bättre och kicka. Moppen är lite kinkig åt mig när jag ska kicka igång den, mina fötter också.

Läppglans är ett måste innan färd. Läppglans eller läppstift måste tanter ta på sig om de så bara ska till brevlådan och hämta posten.

(null)
Något djuriskt runt halsen älskar alla tanter så det är också ett måste.

(null)
Den nya tantväskan fick vara hemma. Kände inte att den passade in på flaket.

(null)
Sedan lastade jag på de som skulle kastas och drog sedan iväg till 54 affärer eller något sådant.

(null)

Jag är poppis bland karlarna modell, förgammalförmig. De tycker moppen är allt fin. En man stod länge och tittade utanför Ö&B. Sedan gick han runt mig och var tillslut väldigt nära för att titta på mig framifrån. Då han såg att jag var av sorten som saknar snopp så vågade han inte prata. Han vände sig sedan om flera gånger då han gick som om han ville fråga något. Sedan stod han på håll och tittade då moppen var snäll och bara behövde kickas tre gånger innan den gick igång. Jag borde ha lagt i backen och backat ut för att impa på gubben, men mitt humör var och är inte på något impahumör.

När jag kom körandes mot Norrköp så gjorde en man tummen upp åt mig när jag kom åkande och såg så glad ut. Jag gjorde också tummen upp och vart glad.
Så vill jag ragga är moppen bra.

Hem kom jag med större lass.

(null)

Hjärtat sa för några veckor sedan: Ska du inte sälja moppen? Den står ju bara där i garaget! Är inte moppeperioden slut nu?

Ingen tycker jag ska åka runt med den där något mera.
Jag köpte den då jag inte hade tillgång till bil. Alla barn bodde hemma med svärsöner och det var en massa extra barn. Ingen ville åka och handla. Jag gick med ryggsäck och bar sedan kassar tills händerna domnade. På vintern drog jag en pulka för att få hem maten, det var lättare. Det var på den goda tiden då det krävdes minst 7L mjölk, 2L yoghurt, 1L filmjölk varje dag och kilovis med frukt mm.
Då vart jag tillslut förbannad på detta släpande och ovilja och köpte flakmoppen. Den är bra, per år så har jag kört upp ca: 15L bensin, det är billigt per år i drift. Försäkringen tycker jag är dyr på den ca: 350kr i månaden.
Det är ingen våt dröm jag haft att köra flakmoppe, men den är praktisk.
När det är mellan 10-20 minus ute blir det väldigt kallt om fingrarna. Ibland har jag suttit innanför entrédörrarna på affärerna och fått blåsa på händerna då de har varit så frusna att de ej gått att böja. Fast det var skönt att bara sitta stilla och chilla en stund.

Det var så länge sedan jag var ute och körde att jag inte mindes hur jag skulle ställa reglaget till soppatanken.
Jag ser ju så dåligt. Jag har kommit på att då tar jag bara ett kort på de jag inte kan se eller läsa och sedan förstorar jag bara upp det.

(null)

Moppen kanske inte är så tokig ändå!
Vad ska jag med bil till egentligen?

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *