Likstel vandrande pinne

Synd att jag inte har med mig ritblocket så jag kunde visa dig när jag skulle försöka bryta ner mig i poolen idag. En likstel vandrande pinne hade varit smidigare…


Igår kväll började mina muskler känna av dessa 151 vändor i poolen. Janne fick ta en domkraft för att baxa upp mig ur soffan. När jag skulle ner i sängen så var jag lika vig som ett kassaskåp. Janne fällde ihop mig likt en tumstock. Jag tror inte att han fällde ihop den där tumstocken enligt skolboken, han tog nog där det var enklast att vika. Mitt ansikte hamnade tillsammans med mina fötter, så dessa fick jag gossa runt med inatt. Att vända på sig var det inte tal om. Vid försök skrek muskler, skelett, senor, bindväv och till och med fettet: STOPP, LIGG STILL! Jag försökte rulla runt vid ett tillfälle men då fick jag ett lodrätt sendrag genom kroppen. Jag ångrade djupt att jag gav blanka f-n i att raka benen igår eftermiddag, jag fick ”glatt” ligga och krama två kaktusar under natten.

När Janne på förmiddagen klev upp från solstolen för att någon pockade på via mobilen att han skulle göra något arbetsmässigt, själv stod jag upp och solade på gräset då det inte var tänkbart att lägga sig ner i en solstol. Hade ena änden haft hjul så hade jag kunnat det då Janne resten av dagen hade kunnat skjuta runt på mig som med en skottkärra, innan Janne lämnade mig sa han barskt och spände ögonen i mig : Simma nu inte så många vändor i poolen! Nej gör nu inte det!

När jag skulle ”dyka” ner i poolen var det lika graciöst som att släppa en likstel vandrande pinne uppifrån skyn rätt i poolen. Det blev lite vatten kvar efter svallvågorna som vattenskadade lägenheterna på nedrebotten, tillräckligt för att jag skulle kunna, typ nästan bottensimma.


Att komma ner i vatten är en himmelsk upplevelse, nästan inget gör ont, kroppen rör sig lika vackert som en balettdansös, iallafall känns det så. 51 vändor fick det bli idag. Och nu sitter jag på vår skuggiga veranda och väntar på middag, skulderpartiet upp till huvudet känns som stelopererat. Det var tur jag fick ett sugrör i Sangrian när vi var på after pool så jag fick den i mig.

Seriöst, vem f-n kommer på att simma 151 vändor i en pooljäkul???
Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *