Latte, Veckopeng & NTC

Igår tog jag och ”Lillan” oss en sväng ner på stan.
Jag hade smsat Hjärtat och försiktigt frågat med en massa lull lull i texten om det kunde tänkas att jag fick lite veckopeng? En liten allmosa typ.
Jag hörde inget på flera timmar. Trots att skickat något mer sms med någon annan fråga för att se att ”tiggar smset” inte hade satt pinnar i hjulen så att säga. Men inga svar.
Jag testade att ringa på väg ner på stan och då fick jag iallfall kontakt.
Hjärtat bad om ursäkt (!?) över att han inte skänkt efter en slant. Jag berättade att jag behövde köpa hudcreme och handcreme.
Hjärtat sa: Det var något mera du behövde köpa sa du!
Jag: nej!
Hjärtat: Jo underkläder pratade du om! Köp det!
Jag: Nej jag måste ner i vikt först!
Hjärtat: Stön! Vad ska du ha fram tills dess?
Jag: Jag går naturell under kläderna!
Hjärtat: Stön!
Så är det. Mina Björn Borg trosor är så utnötta att tyget blivit hårt. När jag nu ska försöka dra upp de tajta trosorna över kärlekshandtagen, fettman på ryggen och sälbuken så kär jag in mina fingrar strax under den breda resåren och rakt genom tyget. Jag jag tvättar inte trosor längre, jag kastar dom en efter en. Men det finns nog ett 40-tal kvar i troslådan så jag får fixa till något kvickfixbantning innan dess.
Jag är urdålig att köpa saker till mig själv. Tycker det är trist och dyrt.

Men först gick jag och ”Lillan” och hälsade på SnyggLinda och fina Anna- Lena på Norrtälje Träningscenter.
SnyggLinda tyckte jag skulle komma och träna på mammagruppens Babycamp eller hette det vällingcamp eller kanske knipövningscamp, mins inte. men jag var tvungen att viskande fråga om det inte var väl tidigt att börja träna 18.5år efter sista förlossningen.
SnyggLinda lugnade mig och sa att jag kunde börja försiktigt och kanske inte göra alla övningar från start. Det kändes lugnande och tryggt. Knipövningar borde jag kunna träna och det är ju bra så det inte blir så mycket vattenskador i trosorna efter en nysning, ett skrattanfall eller om jag lyfter på ett papper på skrivbordet.
Men SnyggLinda lugnande mig och sa att träningspasset var sponsrat av Tena.
Dom kan allt på Norrtälje Träningscenter och allt är så genomtänkt för att motionärerna inte ska skada sig osv. De har kvalitetssäkring på sina pass.
Det var myspys att träffa SnyggBrudarna och jag blev så glad att få skratta av mig lite.

Sedan gled jag och ”Lillan” på Åhlens och lyxshoppade (lyxshopping för mig då det är till mig själv)
Köpte ett par produkter till mitt hår som jag gillar och som tagit slut här hemma.

Sedan har jag en tvålpump som jag försökt kalka av men insett att fjädern i pumpen utmattats. Så när tvål ska tas så står alla och sliter i pumpen. jag har tittat efter en ny för ett år sedan men bara hittat runda tvålbehållare som är genomskinliga och jag vill ha kantig tvålpump för att det ska passa till huset som är kantigt.
Sedan vill jag ju pula i stenar i tvålpumpen precis som du ser ovan i ljusstakarna för att det ska passa i badrummet.
Anledningen till det är att jag satte en glasbård med riktiga stenar i då jag kaklade om badrummet

Sedan är det mattan

Det tog emot att ha den runda nya tvålkoppen. Jag visste att jag skulle reta mig på den men orkade inte köra ett gympass varje gång jag skulle ha lite tvål.

Då jag skulle pilla i stenarna i den nya kom jag på att pumpen till den nya kanske passade på den gamla. Och tametusan så gjorde det det!
Så nu vart jag nöjd och glad!
Slutet gott allting gott i tvålpumpshistorien!

Sedan rullade jag och ”Lillan” vidare till Apoteket. Innan gled vi in på systemet för att komma undan duggregnet då jag väntade på ett samtal.
Men på Apoteket köpte vi så glamoröst som hudcreme. jag har använt denna hudcreme så länge att jag hunnit med flera färgbyten och flera omdesignade flaskor.
Den första minns jag var vit med vinröd text och med skruvkork. Sedan vart flaskan dovt gul med en dovt ljusblå/turkos kork. Sedan vart den blå som idag med en mer oval flaska och sedan kom pumpflaskan.
Den har jag smort mig med varje gång jag duschat och barnen då de var små. Jag smorde alltid in dem omsorgsfullt efter varje bad eller dusch.

Sedan köpte jag min handcreme som jag inte klarar mig utan. Jag avskyr att smörja in händerna på dagarna då jag hela tiden plaskar i vatten, så det blir en fet creme på kvällarna. Jag lovar att den är fet som tusan.

Inte så glamorös shopping men jag upplever det alltid som lyx att köpa saker till mig själv.

Sedan var jag tvungen att köpa en Latte take away då jag inte själv drack kaffe då jag rullade runt barnen i barnvagnen. Ja det kändes glassigt värre att leka ”lattemorsa”.
Fast Latte fanns inte på det sättet det finns idag då mina barn var små.

Innan fredgsmiddagen åkte i ugnen och myskvällen stod på tur så åkte vi till Malsta kyrka och tände ljus för farmor som hade födelsedag igår. Många år har gått sedan hon dog men hon är lika saknad än. Att barnens farmor dött är än idag lite svårsmält. Jag tänker ibland att jag ska ringa. Jag tänker ibland då jag är ute att där kommer farmor gående. Till varje storhelg så tänker jag att jag måste säga när vi äter till farmor då hon alltid var här. Jag saknar henne här i köket där hon satt på kortändan av köksbordet och småpratade medan jag ordnade med middagen. Farmor ringde alltid 21:50 eller 22:00 på telefonen men numera är det tyst den tiden på ringsignaler. En mycket fin och godhjärtad kvinna som är mycket saknad av oss alla och många jour/familjehemsbarn som hon tog till sitt hjärta och var farmor till. Så var hon, hon gjorde ingen skillnad på alla barn här hemma.
Sedan tände jag ett ljus för min Älskade farmor och trygghet och för min Älskade och saknade Amri som är strödd i minneslund.
Minneslunden ligger fint vid vattnet men det är alltid ett skitväder då vi är där. En gång har det varit fint väder. men det är en fridfull plats.

Det här inlägget min vän tog ca: 4 timmar att skriva då nätet laggar hela tiden och det tar en kvart tjugo minuter att ladda upp en bild. Därför har det de senaste dagarna inte blivit så mycket uppdateringar här inne.
men jag har plockat iordning och dammat, dammsugit och torka golven på övervåningen under tiden. Jag slet och gjorde allt i sådan rasande fart att jag vart dyblöt i svett. När matrumsmattan skulle dammsugas är det som ett gympass och då fick jag också rövsvett. Det har jag aldrig i mitt liv haft, fy så obehagligt de är.
Fast egentligen hade jag inte tid för det då jag ville fixa till mig lite extra inför kvällen. Naglar, ögonbryn, mustasch du vet. men här var det dammigt och stora hårbollar på golvet då Kakan tappar sin vinterpäls.
Men jag får försöka göra mig lite fin ändå för min skull. Snart har jag svettats klart, tror jag, sedan blir det duschen och iväg. Är taggad inför upplevelsen!

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *