Läspar gravt – plombras – Börja tigga

Ett par gånger varje år så går det sönder plomber i mina tänder.
Jag har inte haft hål i mina tänder på väldigt många år. Men jag stödjer snällt tandläkaren ekonomiskt ändå ett par gånger per år.
Det här är en väldigt dyr välgörenhet jag håller på med.

Att det blir så här beror nog på att jag biter hårt hela tiden. När jag tuggar smäller och hoppar det i min käkled. jag brukar komma på mig själv med att bita ihop mina tänder allt vad jag har. Jag släpper då på trycket och glömmer bort det lika snabbt igen likt en guldfisk. Sedan biter jag ihop allt jag har igen.

Minns du då jag var på träningsresan i vintras och fick var i käken pga att jag bitit loss en plomb som låg kvar i sin grop. Men bakterier letade sig ner till roten och käken och fixade till var i käken. Den tanden behövde jag rotfylla. Den tanden bet jag ur plomben ur i förra veckan. Nästa dag bet jag av skalet på halva tanden. Där är det väldigt vasst nu. Där emot ligger tungan. Tungan är väldigt trasig nu. Så då jag ska svälja och tungan gör sitt jobb så gör det ont. När jag ska borsta tänderna och spotta ut tandkräm och vatten så gör det för ont då tungan ska göra sitt för att vattnet och tandkränsrester ska ut. Jag får sedan igår bara vicka ner munnen mot handfatet och låta vattnet och tandkrämen rinna ut, det är lite av samma känsla som en redlösfyllespya. Det har alltså blivit ett biffigt sår i tungan. Väldigt fräscht och det gör att tungan inte kan röra sig som den bör då jag pratar, så jag läspar kraftigt. Jag hör knappt vad jag själv säger och undrar ofta vad det är jag vill säga.

Men det är inte nog med denna tand som jag lagade i november för drygt 3000kr. Nej då ett par dagar senare så lossnade en till plomb i överkäken på andra sidan. Sedan på kvällen var det dags för nästa i överkäken. Sedan gick det ett helt dygn innan nästa plomb rasade i tanden bredvid den rotfyllda.
Ursäkta, men fy fan vad detta kommer att bli DYRT!
Finns det inte något ”självhjälpskit” på apoteket eller något från järnaffären som jag kan ”gör det själv” laga mina tänder?

Jag vet att jag en bettskena skulle vara behjälplig till mig.
Jag har en sådan. jag plockar ur den i sömnen varje natt. Nu passar den inte längre då mitt bett hela tiden ändrar sig pga att jag biter ihop den så hårt hela tiden.
Men men, käkmuskeln är iallfall vältränad hos mig, den enda också.

Nu finns det ingen återvändo mer än att ringa och beställa en tid hos tandläkaren och sponsra honom med lite ”semesterpengar”.
Jag kommer nog ge honom ett rejält klirr i kassan. Så pass att han kommer nog kunna vara ledig resten av sommaren.

Nu finns det ingen annan råd än att sätta sig på stadens gator och torg tandlös och tigga ihop lite stålar till tandläkarbesöket.

Sedan får jag öppna ett postgiro med ett 90 nummer. Fonden får heta: Tandlösa coolbettan.
Det är ju bra för alla här inne kan ju inte komma till Norrälje för att stoppa en krona i min mugg.
Jag måste nog starta min tiggeriverksamhet redan i dag.
Tror du jag måste skaffa ett aktiebolag innan?
coolbettans tiggeri AB!

Vi hörs!

 

 

4 reaktion på “Läspar gravt – plombras – Börja tigga

 1. Kära vän
  Inte behöver du starta bolag för att tigga. Hörde på radion i går om just tiggeri. Detta ”extra” knäck är inte olagligt eller brottsligt.
  Ut nu på stadens gator och torg.
  Ser på bilden att du gjort noga efterforskning på hur det görs och se trovärdigt ut.

  Om detta ej lyckas så kan vi samla burkar tillsammans och du får då självklart mina burkar jag hittar.
  Kram vännen vi ses snart hoppas jag

  • Tomburkar Anna! Att jag inte tänkte på det!
   Vi tar min moppe och åker runt på lördag morgon och söndag morgon!
   Är det 1kr per burk eller är det fortfarande 50öre?
   Satanigatan vad bra idé!

   Kram
   coolbettan

 2. Jag ser inga problem… gå ner till din tandläkare, lägg fram 50:- på disken och säg att du är en illegal invandrare. Då måste dom ta emot dig och laga dina tänder och dom har ingen rätt att kräva dig på legitimation… Bra va???? Heja sverige!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *