Längtar ut

Idag kastade jag åter upp ett fång bollar i luften efter att bollarna jag hade uppe i går ramlat ner, för efter det fick jag sedan en sådan tristress att jag höll på att deppa ihjäl mig, men jag svepte ett helrör flytande johannesört och tog sedan mig i kragen.


I morse (natt) så ställde jag mig för att stryka tvätten men det minskade inte min tristress för det fast jag hade något för händerna att pyssla med, sådana saker ger mig inte tillfredsställelse längre.
Jag drog ut på moppen en sväng och gjorde slag i saken så att säga.

Jag vet ju vad jag vill och vad jag är bra på och det är det jag ska göra, ingenting annat och så fort det ges möjlighet kommer jag köpa mina tjänster ang städning och så, that´s it!

Men idag har jag haft en enorm längtan ut på havet, kanske för att det är den platsen jag tidigare funnit för tillfredsställelse och ro.
Trots att jag ofta blir sjösjuk, är rädd för genakern, blir orolig då det lutar och relingen doppas i vatten, men trots det så älskar jag det enormt.


Jag tycker till och med att det är mysigt att stå i regn trots att det är kallt på hösten och känna regnet som småspikar i ansiktet för det är så underbart då man lagt till båten och sedan får dra av sig seglarstället och gå runt i understället i värmen inne i båten, sätta sig ner en stund och sedan äta en god middag, diska och sedan softa och bara vara, sedan krypa till kojs och somna till ljudet av kluckande vågor mot skrovet.

Lugnt vatten

Ålandshav

Eller en solig dag bara kasta ankar mitt i havet och dyka i och svalka sig.
Här dyker jag mellan Estland och Lettland.
Och att färdas på natten på öppet hav gillar jag, att korsa farleder, beräkna och kolla så att man inte ligger på  kollisionkurs med något lastfartyg, färja etc.

Här spelar jag och dottern YATZY i skenet av en pannlampa under ett nattpass mitt på havet utanför Lettland och mot Gotland.

Härligt att segla till land efter land!
Eller ibland bara åka ut ett par distans och lägga sig still ett par dagar och bara vara och pyssla på båten.
Det är livskvalitet det att vara på havet i en segelbåt, det är få saker som slår det!

 

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *