Lägger mig i en religion som JV?

Jag fick frågan igår: Varför lägger du dig i en religion och tro?
Jag svarade frågande: Lägger mig i en religion som JV?
Jag tycker inte att jag gör det. Jag har inte ifrågasatt vad de tror på i JV.
Jag har bara reagerat då jag ser att barn far illa.
Jag tycker att det är min plikt som medmänniska att reagera och jag förstår än idag att detta inte blåst upp som en följetong i tidningarna.

Jag reagerar även i min egna tro, jag ogillar när präster uttalar sig om att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan etc. Sådant tar jag helt avstånd ifrån och tycker att dom är fullständigt galna.
Jag tar också avstånd från andra religioner där människor behandlas illa b.la. kvinnor som förtrycks.
Jag vet att de flesta tänker att det är en religion och då går det inte att göra något, jag respekterar det då religion och tro är ett starkt ämne.
Men jag kan inte stå och titta på utan att reagera. Jag kan inte säga till mig själv att det är en religion så dom får hålla på bäst dom vill, det är ju inte vad dom tror på som jag ifrågasätter, det är behandlingen av människor jag ifrågasätter och i det här fallet främst barnen. Barn kan inte ta ställning från det då dom föds om dom är troende eller inte, det kan dom inte ta ställning till förrän det är vuxna. Barn ska inte hotas för att ”fostras”.

För mig är alla människor lika värda. Om du så är homosexuell, bi, hetro, svart, vit, röd gul, grön, blå, hemlös, rik, fattig, sjuk, frisk, handikappad, religiös, ateist, barn, kvinna, man, lång, kort, fet, smal mm. Alla har lika rätt att behandlas väl, det är ingen som är bättre än någon annan.
Ja vi kan vara bättre på att utföra olika saker, med det ska vi inte blanda ihop med det mänskliga värdet. Jag är ju inte lika bra på att operera som en kirurg;)

Jag kommer inte att tystna i frågan. Jag kommer att sprida vad som föregår för barnen i JV för det är så fruktansvärt att veta hur de behandlas.

Vi hörs!

3 reaktion på “Lägger mig i en religion som JV?

  1. Lägger dig i??? Jag vill säga, tack för att du bryr dig! Tyvärr är det alltför många som föredrar att tittar bort när andra misshandlas och lider. Det är väl bekvämast så…

    Kram till dig och andra modiga som inte håller tyst 🙂

    Anna

  2. Det er jo bare at fortsætte Elisabeth. Sprede budskabet. skabe debat…være med til at bane vejen for at få det hele ud i offentlighedens lys, så der kan sættes en stopper for denne børnemishandel. Jeg bliver syg i maven af at læse dine indlæg, og kommentarerne gør det bestemt ikke bedre. Det er så forfærdeligt, at man i et samfund, hvor man ellers går op i om børn far illa, at man ikke går ind her, og gør noget effektivt for at hjælpe ofrene/børnene….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *